Uusimmat

Ufo-sarja jatkuu, Afterlight saapuu helmikuussa

02.11.2006 11:35 Jukka O. Kauppinen

Cenega Publishing julkaisee tsekkiläisen ALTAR-studion tekemän seuraavan osan kuuluisaan Ufo-taktiikkapelisarjaan. UFO: Afterlight ilmestyy näillä näkymin helmikuussa 2007.

Afterlight jatkaa UFO: Aftermathin ja Aftershockin jalanjäljillä. Pelin luvataan muun muassa tarjoavan paremman käyttöliittymän, jotta pelaaminen olisi nykyistä helpompaa. Samalla se jatkaa aiempien pelien tarinaa. Tällä kertaa tapahtumapaikka ei olekaan enää maapallo, vaan ihsmiskunnan jämät yrittävät juurtua Mars-planeetalle.

Edeltäjiensä tapaan Afterlight on sekoitus taktisen tason strategiatoimintaa ja globaalista strategiaa. Toisaalla pelaaja komentaa maan pinnalla operoivaa sotilasryhmää, joka taistelee vuoropohjaisen ja reaaliaikaisen pelijärjestelmän yhdistelmällä avaruuden muukalaisia vastaan, toisaalla tämä katselee koko planeettaa ylhäältäpäin ja kehittää samalla tukikohta- ja resurssiverkostoa.

Pelissä on kuitenkin myös uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Ja ympäristön muuttumisen myötä pelaaja kohtaa uusia vihollisia, käyttää uusia teknologioita, valmistaa uudenlaisia aseita ja jopa yrittää muokata uutta, vierasta planeettaa ihmiskunnalle sopivaksi.

UFO-pelit eivät ole virallisesti jatkoa 1990-luvun X-COM-pelisarjalle, jota Euroopassa ja Suomessa markkinoitiin UFO-nimellä. Nykyisen UFO-sarjan ensimmäisen Aftermath-osan kehittäjät eivät kuitenkaan häpeile sarjan taustoja, vaan kertovat avoimesti ammentavansa tuntuvasti vaikutteita X-COM-pelien faniyhteisöstä.

Alkuperäinen UFO/X-COM-sarja sai alkunsa jo vuonna 1994, kun MicroProse julkaisi massiiviseksi hitiksi nousseen X-COM: UFO Defence –pelin. Amigalle, CD32:lle, Pleikkarille ja pc:lle julkaistu peli kuvasi ihmiskunnan taistelua avaruuden muukalaisia vastaan häikäisevän herkullisessa taktista taistelua ja strategiaa yhdistelevässä pelissä. Sittemmin sarjaan julkaistiin runsaasti jatko-osia, joiden taso heitteli melkoisesti. X-COM: Terror from the Deep (1995) oli kelpo peli, mutta myöhemmät julkaisut kuten X-COM: Unknown Terror (1996), X-COM: Apocalypse (1997), X-COM: Interceptor (1998) ja X-COM: Enforcer vaihtelivat melkoisesta kurasta kelpo peliin. Tyylin liiallinen vaihtelu söi sarjan lumon.

Ufoja ei kuitenkaan päästetty tyystin hautautumaan pelimaailman dinosaurusten joukkoon, vaan Cenega Publishing toi sarjan takaisin esiin uusilla UFO-peleillään, UFO: Aftermath (2003) ja UFO: Aftershock (2005).

http://www.ufo-afterlight.com

Diggaatko enemmän...

Katso tilanne vastaamatta