Ufojuttujen paluu: onko uusi XCOM X-Filesia parempi?

24.02.2016 22:00 | Jukka O. Kauppinen

Ennen muinoin rakastettu ja jopa rakastettu X-Files-sarja palasi televisioon näkyvästi, mutta silleen vähän heikoissa merkeissä. Fanit ovat jakaneet sarjalle kiitosta sitä vähemmän mitä pidemmälle uusi tv-sarjan kausi on edennyt. Mutta salaiset kansiot ovat raottuneet muuallakin, sillä myös toinen ufosteluklassikko on saanut jatkoa. Nimittäin strategiapeli XCOM. Ja näin matkaamme UFO 2:n maailmoihin Miikka Lehtosen johdattamana:

Sota muukalaisia vastaan on ohi ja me hävisimme. XCOM 2:n virallisen taustatarinan mukaan XCOMin kunniakas taistelu muukalaisia vastaan päättyi lopulta tappioon alkuperäisen pelin voitonhetkistä huolimatta. Muukalaiset valloittivat maapallon ja ovat 20 vuoden aikana muuttaneet sitä näköisekseen.

Se ihmiskunnan osa, joka suostui alistumaan ”yhteistyöhön” muukalaisten kanssa, saa elellä huipputeknologian täyttämissä kaupungeissa, turvallisuuden, rauhan ja yltäkylläisyyden keskellä. Toki tämän hintana nämä yhteistyökumppanit ovat muukalaisille kuin karjaa, jota kerätään ja kuljetetaan suurissa määrissä johonkin. Ihmisten ja muukalaisten DNA:n risteytyksellä tuotetut supersotilaat valvovat kaduilla rauhaa ja isäntiensä etuja. Ne, joita moinen ei kiinnosta, kyräilevät raunioissa ja maaseudulla, toivoen paluuta entisiin aikoihin.

Toivo tästä herää, kun vastarintaliikkeen epätoivoinen isku vapauttaa muukalaisten koekeskuksesta hyvin arvokkaan vangin: alkuperäistä puolustustaistelua komentaneen Komentajan. Tällä kertaa tukena ei tosin ole enää maailman hallituksia, vaan nyt käydään likaista ja vaarallista sissisotaa ja eletään vielä enemmän kädestä suuhun.

Tervetuloa takaisin, Komentaja. Sinua tullaan tarvitsemaan!

Lue koko arvostelu: XCOM 2 (PC)

xcom2_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Pelikopteri #018 – matkailua menneessä ja tulevassa (Checkpoint)

The Bureau: XCOM Declassified (PC, PS3, Xbox 360)

Unohda tv:n minisarja – Esittelyssä The X-Filesin oikea 10. kausi

Uusimman The X-Filesin jälkeen on pakko kysyä: oletko yhä iloinen comebackista?

Uusissa The X-Files -tarinoissa seikkailee 15-vuotias Scully

Wiikon wanha: UFO: Enemy Unknown

XCOM: Enemy Unknown (PC, PS3, Xbox 360)

XCOM: Enemy Within (PC, PS3, Xbox 360)

Xenonauts (Linux, Mac, PC)

Kumman paluu on onnistuneempi?

Katso tilanne vastaamatta