Uusimmat

Uhka vai mahdollisuus: We Are Data –sivusto rakentaa avoimesta datasta reaaliaikaisen 3D-kaupunkikartan

27.06.2013 15:07 Jukka O. Kauppinen

Ubisoftin Watch Dogs –peli vaikuttaa etukäteen suoranaiselta kyberpunkin huipentumalta, sillä peli pohjautuu väkevästi nykyajan ja lähitulevaisuuden digitaalisen maailman muokkaamiseen. Pelin maailmankuva ei ole kuitenkaan kovin kaukana todellisuudesta, mitä Ubisoft todistaa juuri avautuneen We Are Data –sivuston kautta.

We Are Data rakentaa nettiselaimen ruuduille osittain reaaliaikaisen 3D-seurannan Lontoosta, Pariisista ja Berliinistä. Sivuston taustajärjestelmä kokoaa yhteen sekä kaupunkien julkisten palvelujen tarjoavaa avointa dataa että erilaisten sosiaalisten medioiden kautta julkaistuja tietoja.

Scifistinen kaupunkikartta tarjoaakin yhdessä paketissa muun muassa kaupunkien julkisen liikenteen reaaliaikaisia liikennekarttoja, sähkö- ja kännykkäverkkojen sijainteja, wifi-pisteitä, statistiikkaa eri kaupunginosista, sähkönkulutuksesta ja esimerkiksi pankkiautomaattien ja valvontakameroiden sijainneista. Julkisten palvelujen avoimeen dataan yhdistetään esimerkiksi paikallistettuja Foursquare-kirjaantumisia, twiittauksia, Instagramiin laitettuja valokuvia ja muita tietoja.

 

(Videot poistettu. Ei Ubi vain tunnu saavan omista videoistaan copyright-flageja poistettua, joku siellä osaa tosi hyvin internets-jutut )

 

Halukkaat voivat myös kirjautua sivustolle ja antaa järjestelmälle luvan seurata heidän some-tilejään, sekä yhdistää saitti omaan Facebook-tunnukseen. Isoveljeä pelkäämättömät voivat antaa järjestelmälle luvan jopa seurata heidän liikkeitään reaaliaikaisesti niin kartalla kuin somessakin.

Mutta miksi? Koska. Se voi olla hauskaa. Se voi olla pelottavaa. Se voi muistuttaa internetistä löytyvän tiedon uskomattomasta määrästä ja siitä, mitä kaikkea itse kukin meistä saattaa ajattelemattaan nettiin lähettää. Se muistuttaa meitä avoimen datan lukemattomista mahdollisuuksista ja lukemattomista vaaroista. Se muistuttaa meitä Snowdenista.

Palvelu toimii nettiselaimilla ja tarjolla on myös erillinen pääteohjelma älypuhelimille ja tableteille.

Lisätietoja: http://wearedata.watchdogs.com

Muropaketin uusimmat