UUSIMMAT

Ultima Forever: ”tämä on tehty idiooteille”

06.09.2013 11:00 | Jukka O. Kauppinen

EA julkaisi äskettäin uuden version legendaarisesta Ultima-pelisarjasta. Ultima Forever: Quest for the Avatar on iOS-alustalle julkaistu f2p-roolipeli verkkoseikkailijoille. Seikkailu on MMO, jota voi pelata ilmaiseksi internet-syövereissä tuhansien muiden seikkailijoiden kanssa.

Mutta. Iso, iso ISO mutta…

Tämä peli on tehty idiooteille”, toteaa Eurogamer heti arvostelunsa alussa ja jatkaa tykittämällä pelin suorastaan absurdimaisilta kuulostavia mekaniikkoja.

”Taistelut ovat 99 prosenttia ajasta pelkkää mekaanista vihollisten täppäilyä. Marssi luolastoon, näpytä ruutua kymmenen minuutin ajan ja kävele ulos.”

”Peli ei vaadi tarkkuutta, strategiaa tai edes ajattelua. Se on täysin aivoton.”

Paitsi että taistelumekaniikka on täysin olematon, peli myös kaatuilee, lagaa ja ruudunpäivitys on surkeaa. Keskustelujärjestelmä haisee eikä MMO-peli millään tapaa rohkaise pelaajia perustamaan tiimejä tai seikkailemaan yhdessä. Pikku pulma morpissa.

Niiden avainsysteemi on jäätävä. Pelissä ei sinänsä olo loottia, vaan tappamalla hirviöitä yms saa arkkuja, jotka sitten sisältävät loottia.  Mitä loottia? No, se riippuu siitä, millä avaimella arkun avaa. Toisin sanoen: maksatko avaimesta ja saat hyvää loottia vai et ja saat paskaa.

Kuulostaa kamalalta. Eurogamer antoikin pelille kokonaiset 2/10 pistettä. Veikkaan ettei Domen tiimistä kukaan edes suostu testaamaan Foreveriä.

Lue juttu: Eurogamer, Ultima Forever review

Lisätietoja:Ultima Forever: Quest for the Avatar

Lue myös: PC Gamer, Let’s Reboot… Ultima

Lisää aiheesta

BioWare tekee uuden Ultiman! 

Ensimmäinen video Lord Britishin Shroud of the Avatar –roolipelistä 

Ultima IX: Ascension – kannattiko odotus? 

Unelmia simulaatioista – eli kun pelaajat tuhoavat pelisuunnittelijoiden suunnitelmat