Umpitylsä: uusi Pokemon oli itseään toistava ja kökkö, lue arvostelu

03.04.2016 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Mikael Miilumäki matkusteli Pokemon onkaloissa ja oli aivan rikki. Mitään näin mälsää ei ole Pokemon-maailmassa nähty ihan hetkeen.

Mystery Dungeoneissa pelaaja ei hyppää kouluttajan saappaisiin, vaan kirjaimellisesti pokemoniksi pokemonin paikalle. Oman hahmonsa voi valita itse, tai luottaa pelin tarjoamaan persoonallisuus testiin. Kehittyneen psykologisen tutkimuksen mukaan muistutan itse Chimcharia, eli keskittymiskyvytöntä apinaa, mutta valitsin kuitenkin katu-uskottavan Squirtlen.

Kun pelaaja on lyhyen intron jälkeen asettunut taskuhirviöiden kotikylään, niin kaverin avustuksella pelaaja liittyy mysteerejä ratkovaan Pokemon-jengiin. Tarina ei lopputekstien jälkeen jää pyörimään mieleen, mutta pitkin reissua dialogi yllätti varsin positiivisesti, sillä monella monsterilla on joko hauskaa tai jopa kiinnostavaa sanottavaa. Pokemonien joukkoon mahtuu niin mukavia kylänmiehiä, kuin itsekkäitä mulkeroita.

Ulkoasu ei loksauta leukaa, mutta maailma on mukavan värikäs ja hahmomallien suhteen kehittäjät ovat uskollisia alkuperäisille peleille. 3DS:ltä löytää helposti paremman näköistä pelattavaa, mutta ei tässä ketään loukata. Poikkeuksena pakko kuitenkin heristää sormea pelin valikoille, jotka ovat kömpelöitä ja todella rumia.

Lue koko arvostelu: Pokemon Super Mystery Dungeon ei koukuta sekuntiakaan (3DS)

Pokemon Super Mystery Dungeon

Lisää aiheesta

Pokemon Alpha Saphire (3DS)

Pokemon Black (DS)

Pokemon White (DS)

Pokemon X ja Y (3DS)

Pokémon: SoulSilver (DS)

Super Pokémon Rumble (3DS)

Muropaketin uusimmat