Uusimmat

Uncharted 4 oli vähällä saada ominaisuuden, joka olisi muuttanut peliä suuresti

07.06.2022 13:08 Muropaketin toimitus

Uncharted 4: A Thief’s End olisi voinut muuttaa pelisarjan keskeistä kiipeilymekaniikkaa radikaalisti, mutta lopulta ideasta luovuttiin.

Vuonna 2016 ilmestynyt Uncharted 4: A Thief’s End on yksi PlayStation 4:n myydyimmistä peleistä, ja se ylistettiin maasta taivaisiin ilmestyessään. Pelin toimintakohtaukset olisivat kuitenkin voineet olla hyvin erilaisia, kuten tuoreessa haastattelussa selvisi.

Eurogamer kertoo, että sarjan tuoreimpia pelejä käsikirjoittanut Josh Scherr oli viikonloppuna YouTube-kanava Couch Soupin vieraana, ja samalla hän paljasti Uncharted 4:ään suunnitellun uuden ominaisuuden.

Scherrin mukaan pelin monista kiipeilyosuuksista suunniteltiin haastavampia lisäämällä pelisankari Nathan Drakelle stamina-palkki. Tämä tarkoittaa, että pelaajalla olisi ollut käytännössä aikaraja kunkin kiipeilyosuuden suorittamiseen. Lopulta ideasta kuitenkin luovuttiin, sillä se olisi muuttanut radikaalisti kohtauksia, joissa pelaajalla on vastassaan myös vihollisia.

”Emme halunneet, että ihmiset joutuvat kiinnittämään huomiota staminaan samalla kun he juoksevat pakoon ampuvia vihollisia”, selitti Scherr. ”Halusimme pitää kaiken nopeana ja liikkeessä.”

Uncharted-sarjan toistaiseksi tuorein uusi julkaisu on vuonna 2017 ilmestynyt Uncharted: The Lost Legacy. Alkuvuodesta 2022 ilmestyi myös pelikokoelma Uncharted: Legacy of Thieves Collection, mutta sarjan tulevaisuus on vielä hämärän peitossa.

LUE MYÖS: Kehuttu Uncharted-klassikko saapuu pian PC:lle