Uusimmat

Unkarilaiset hermostuivat romanialaispelistä

05.09.2006 14:45 Jukka O. Kauppinen

Romanialaiskehitteinen Romanians in Space -avaruusräiskintä on herättänyt närää unkarilaisten keskuudessa. 21-vuotiaan Alexandru Dutan koodaama, Computer & Electronics Romanian Fair -tapahtumassa esitelty peli on sekoitus scifiä, historiaa ja kehittäjän omia poliittisia fantasioita.

Peli alkaa, kun Romania valtaa Nicolae Ceausescun johdolla Yhdysvallat. Kymmenen vuotta eteenpäin ja Ceausescu – ja Romania – hallitsevat koko Maapalloa! Tästä harpataan vielä sata vuotta tulevaisuuteen, jossa Romanian presidentti Traian Basescu vannoo valtaavansa koko universumin. Basescun suunnitelman estävät kuitenkin ”muukalaismulkut”. Kun tähän ryhmään lasketaan pelissä myös unkarilaiset separatistit ja yksi pelin kymmenestä tehtävästä keskittyy näiden lahtaamiseen, tosielämän soppa on valmis.

Pelinkehittäjän mukaan koko touhu on kuitenkin pelkkää pilaa, jonka tarkoitus on vääntää vitsiä näiden kahden kansan välisestä vihanpidosta. Samoilla linjoilla on pelin julkaisija 2 Bad Design, jonka mukaan kyseessä on fiktiivinen peli fiktiivisellä juonella. Julkaisija toivoo, ettei yleisö projisoisi omia ennakkoluulojaan ja nationalismia peliin. Peli on kuitenkin jo ehtinyt aiheuttaa närää Unkarissa ja myös muualla maailmassa.