UUSIMMAT

Unohtuneita aarteita muistojen laatikosta

02.12.2011 15:48 | Jukka O. Kauppinen

Kaivelin muinaisten valokuvien arkkujani etsien aineistoa erästä YLEn dokumenttia varten ja löysin pienen laatikon, josta löytyi kerrassaan herkullisia aarteita. Siellä oli kaikenlaista omaa, muistorikasta ja henkilökohtaista unohtunutta aarretta, riipusta ja vempelettä – ja myös peliretroaarteita, joiden olemassaolon olin jo unohtunut. Niitähän piti heti tallentaa valokuvien muotoon.

Babylon 5: Into the Fire –pelin rannekello. Jep, juuri siitä nimenomaisesta Sierran kehittämästä avaruustaistelusimulaattorista, jota ei sitten koskaan julkaistukaan. Kallis aarre. Kuten se pelin julistekin, joka on kotonani näyttävästi seinällä. Siitä on riittänyt faneille ihmettelemistä.

Ja kaikenlaista muuta vänkää pelisälää. Worms 2 -kondomia tuskin uskaltaa enää käyttää. Play Safe Play Worms 2. Commodore-pinssi ties miten monen vuosisadan takaa. Atari-pinssejä. Toppuran Konami-pullonavaaja. Mario-pinssi. Pelaaja-lehden rannekello. Ja Cendant-yhtiön riipus. Cendant oli 90-luvulla jonkin aikaa Sierran omistaja.