Uuden Conan-pelin tekijä joutui tuijottamaan viikon peniksiä palkkansa eteen

25.01.2018 20:26 | Muropaketin toimitus | 1

Conan Exiles -selviytymispelissä voi halutessaan säätää hahmonsa peniksen kokoa. Nyt pelin ohjaaja on avannut haastattelussa, kuinka ratkaisuun oikein päädyttiin.

Barbaarisessa Conan Exiles -pelissä pääsee hahmoaan luodessa valitsemaan sen sukupuolielimen koon aivan erityisellä säätimellä. Nyt pelin ohjaaja Joel Bylos on kertonut, kuinka valintaan päädyttiin ja miksi eräällä pelin graafikolla oli viikon ajan peniksiä ruudullaan.

“Kun päätimme laittaa peliin penissäätimen, puhuimme siitä paljon studion sisäisesti. Harkitsimme pitkään ja hartaasti, sopiiko säädin pelin asetelmaan, kannattaisiko meidän lisätä se peliin ja voisiko se osoittautua ongelmalliseksi. Käytännössä päätimme, ettei pelissä ole mitään seksuaalista, se sopii pelin asetelmaan ja ryhdyimme miettimään, kuka tiimistä on aiemmin kehittänyt videopelikulleja”, muistelee Bylos haastattelussa.


Seuraavaksi Bylos tiimeineen keskusteli asiasta markkinointiosaston kanssa, joka totta kai halusi ryhtyä markkinoimaan peliä peniksillä.

“Sanoin, että ei, ei tehdä niin eikä myöskään puhuta asiasta lainkaan. Antaa ihmisten itse löytää heppimittari, kun he pelaavat peliä. Sain markkinointiosaston hyväksymään näkökulmani”, Bylos jatkaa.

Bylos kiittää markkinointiosastoa siitä, etteivät he lähteneet mainostamaan jotain näinkin valtaisaa.


“Luulen, että koko asia yllätti ihmiset. Siitä tuli sittemmin iso asia meille. Ongelmallista tässä on se, ettemme voi ylittää tätä enää millään tapaa”, summaa Bylos.

Yhdysvaltalainen peleille ikärajoituksia myöntävä järjestö ESRB (America’s Entertainment Software Rating Board) hyväksyi, ettei Conan Exiles -pelissä ole mitään seksuaalista. Yleisesti järjestö ei hyväksy sukupuolielinten esittämistä. ESRB:n eurooppalainen vastine PEGI (Europe’s Pan European Game Information system) ei sekään nähnyt siitinsäätimessä mitään vikaa. Sen sijaan se oli huolissaan pelin väkivaltaisuudesta.

“Olin todella iloinen koko asiasta, sillä se herättää niin ristiriitaisia ajatuksia. Tuntui siltä kuin naiset olisivat vihdoinkin tyytyväisiä, että pelissä on kullisäädin ikuisten tissisäätimien sijaan. Myös miehet tuntuivat olevan sitä mieltä, että säädin on hupaisa”, Bylon toteaa.

Kun ajatus säätimestä heräsi tiimissä ensimmäistä kertaa, alettiin miettiä kuka joutuu kertomaan asiasta sille hahmosuunnittelijalle, jonka vastuulle munamittari tuli.

“Meitä aluksi nauratti, kunnes katsoimme toisiamme ja joku mietti, että kuka kertoo asiasta Jennylle. Hän on hahmosuunnittelija, jonka työksi asia tuli. Hänenkin mielestä mittari oli hulvaton idea. Hänellä oli viikon ajan ruudullaan erilaisia peniksiä viitteeksi”, Bylos mainitsee.

Voi vain toivoa, että mainittu graafikko oli aidosti huvittunut työstään.

Keskustelu

Age of Conanin collector's editionin mukana tulleessa artbookissa oli myös alaston nainen. Häpykarvoja myöten!

Muropaketin uusimmat