UUSIMMAT

Uudesta Batmanista löytyy moninpeli

01.08.2013 10:00 | Juho Anttila

Rocksteadyn Arkham-teemaiset Batman-pelit ovat ehkä parhaita supersankaripelejä ikinä ja muutenkin viime vuosien toimintapelitarjonnan kirkkainta kärkeä. Sarja jatkuu lokakuun 25. päivä, mutta kehittäjäksi on vaihtunut Warner Bros Montreal. Tämä ei ole ainoa uusi juttu, sillä uusi Batman tulee sisältämään ensimmäistä kertaa sarjan historiassa myös moninpelin.

Batman: Arkham Originsin moninpelikomponentista vastaa Splash Damage, joka tunnetaan erityisesti flopanneesta Brinkistä. Firma on erikoistunut moninpelitoteutuksiin, sillä sen lisäksi, että Brink oli alun perinkin suunniteltu sellaiseksi, on Splash Damage puuhastellut ennenkin muiden firmojen pelien moninpelikomponenttien parissa. Tunnetuimpana näistä mainittakoon Doom 3.

Ottaen huomioon sen, kuinka vahvasti Rocksteadyn pelit ovat nojanneet intensiiviseen yksinpelitarinaan ei moninpeli kuulosta välttämättä kovin tarpeelliselta lisältä. Mainospuheiden mukaan luvassa on kuitenkin jotain jännää ja omaperäistä. Pelaajat pääsevät muun muassa kokeilemaan, miltä tuntuu taistella superroistojen pöksyissä Batmania ja Robinia vastaan.

Syksyllähän se sitten nähdään, onko Batmanin moninpelistä talvi-iltojen viihdyttäjäksi. Kun asialla on erillinen studio, ei moninpeliin laitettu panostus ole kaikeksi onneksi kuitenkaan yksinpelisisällön kehityksestä pois. Moninpelikomponentti löytyy joka tapauksessa vain pelin PC-, PlayStation 3 – ja Xbox 360 -versioista. Muilla laitteilla pelaavat joutuvat tyytymään pelkkään yksinpeliin.

Lähde: Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Uusi Batman, uudet ääninäyttelijät

Batman antaa kylmää kyytiä Originsissa – uudet kuvat

Uusi Batman? Jeee! Uusi kehittäjä? Buuu?