Uudet Assassin’s Creedit rikkoivat 10 miljoonan myydyn pelin rajan

14.02.2015 18:00 | Juho Anttila

Viime vuosi ei ollut erityisen hyvä Assassin’s Creed -pelisarjalle tai julkaisijataho Ubisoftin maineelle. Assassin’s Creed: Unity kärsi valtavasta bugiläjästä, kun taas vanhoille konsoleille väsätty Assassin’s Creed: Rogue osoittautui muuten vain yhdentekeväksi tekeleeksi. Myyntinäkökulmasta julkaisut menivät kuitenkin yllättävän hyvin.

Ubisoftin ilmoituksen mukaan pelien yhteenlasketut myynnit ovat rikkoneet 10 miljoonan kappaleen rajapyykin. Vertailun vuoksi 2013 julkaistu Assassin’s Creed: Black Flag on myynyt 11 miljoonaa kappaletta. Luvut ovat siinä mielessä vertailukelpoisia, että Unity ja Rogue kattavat yhteensä kaikki samat alustat kuin Black Flag. Näyttää todennäköiseltä, että uudet Assassin’s Creedit tulevat jättämään Black Flagin myynneissä taakseen.

Ubisoft-pomo Yves Guillemot on myös ehtinyt kommentoimaan Unityn heikosti mennyttä julkaisua. Guillemotin mukaan Unityyn väsättiin kokonaan uusi pelimoottori, mikä poiki suuren määrän ongelmia. Tänä vuonna nähtävä seuraava Assassin’s Creed tulee hyödyntämään samaa moottoria, joka on nyt hiottu toimivampaan kuntoon.

Myyntiluvuista puhuttaessa voidaan samaan hengenvetoon mainita, että monelle pettymykseksi osoittautunut Watch Dogs myi myös yli 10 miljoonaa kappaletta. Selvästi parempi Far Cry 4 kelpasi 7 miljoonalle pelaajalle, kun taas yhdentekevä The Crew myi vain 2 miljoonaa kappaletta.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Temppeliritariseikkailu Assassin’s Creed Rogue PC:lle

Mikä oli ikävintä vuonna 2014? No, se on suhteellista, mutta Ubisoftin temppuilut ärsyttivät monia

Ubisoft suojelee itseään Assassin’s Creed -oikeudenkäynneiltä