Uudet Pokemonit uudistuvat hillitysti mutta taiten – lue arvostelu!

06.11.2013 21:30 | Jukka O. Kauppinen

Mikael Miilumäki suuntasi takaisin Pokemon-pelien jännittävään maailmaan – ja löysi sieltä paljon jännittävää. Etenkin pelin sosiaalinen ulottuvuus toi pelaamiseen hauskoja sävyjä.

Ulkoasu on kokenut suuria muutoksia, mutta pelaaminen on pysynyt samana. Pelaaja etenee kaupungista toiseen otellen salijohtajia vastaan, samalla laittaen ruotuun rikollisjärjestöä ja vastaan marssivia kouluttajia. Toimintaan on kuitenkin tehty niin paljon pieniä uudistuksia, että pelaaminen tuntuu tuoreelta. Pelin alkua on nopeutettu melkoisesti, joten pitkistä tutoriaaleista ei ole enää vaivaa. Tarinassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta ainakin sen avulla jaksaa loppuun asti.

Mukaan on saatu myös uusia ominaisuuksia. Jo valmiiksi laajaan tyyppilistaan on lisätty fairy-hahmoluokka, eli keijut. Näin pokemonien välisiä voimasuhteita on heilutettu aiempaan, jo tuttuun kaavaan verrattuna.  Keijujen lisäksi pelissä on ensimmäistä kertaa Mega-evoluutio.

Mega-evoluution avulla osa pokemoneista pystyy muuttumaan ottelun aikana tilapäisesti entistä vahvempaan muotoon. Mega-evoluutiolla ei kuitenkaan ole varsinaiseen peliin niin suurta vaikutusta, kuin olisin aluksi uskaltanut odottaa. Se on pieni lisä, joka tuo otteluihin uuden muuttujan etenkin ihmispelaajia vastaan kamppaillessa.

Omalle hahmolleen voi myös viimeinkin valita vaatteita. Hahmon vaatteiden ja hiusten vaihteleminen on täysin kosmeettista, mutta siinä on outoa vetovoimaa. Viimeinkin avatar näyttää siltä kuin pelaaja haluaa, mikä tuo seikkailemiseen ripauksen omaa magiaansa. Parturissa ja vaatekaupoissa paloikin rahaa enemmän kuin osasin odottaa.

Nettipelikin on saanut reilusti lihaa luidensa ympärille. Kun pelaaja pysyttelee langattoman verkon äärellä, niin muiden pelaajien kanssa pääsee ottelemaan koska tahansa. Pokemoneja voi myös vaihtaa muiden pelaajien kanssa ja lähettää terveisiä ympäri maailmaa.

Lue koko arvostelu: Pokemon X ja Y (3DS)

Lisää aiheesta

Super Pokémon Rumble (3DS) 

Pokemon White (DS) 

Pokemon Black (DS) 

Pokémon: SoulSilver (DS) 

Muropaketin uusimmat