Uusimmat

Uudistuksia eDomessa

11.10.2006 16:04 Jukka O. Kauppinen

Vaikka yläpalkissa lukeekin vielä beta, niin eDomessa ollaan kiireisen kesän, leppoisten lomien ja ahkeran syksyn mittaan päästy nauttimaan taas edistysaskelista, pienistä ja suurista. Saitille on tullut uusia ominaisuuksia, joista osasta voidaan nauttia jo nyt, osa pohjustaa tulevaa kehitystä.

Näkyvinä detaljeina juttujen otsikoissa on nyt julkaisupäivämäärä ja –kellonaika. Etusivun otsikkokuva on yhä luokkaa massiivinen, mutta alasivujen yläosa on korvattu matalammalla kuvalla. Näin sivu on siistimpi ja teksti näkyy ylempänä. Monet ovat varmasti huomanneet, että uutisissa ja artikkeleissa käytetään uusia kyselyjä, joilla voidaan näppärästi kysellä lukijoiden mielipiteitä aiheesta. Tai sen sivusta. Pinnan alla on tehty kaikenlaista, bugien liiskaamisesta pinnalle näkymättömien uusien ominaisuuksien ideointiin ja käyttöönottoon. Merkittävin näkyvä uutuus on kuitenkin Arvostelut-osion rukkaus uudelle pohjalle.

Lukijat huomaavat ensimmäiseksi, että pelikoneet ovat siirtyneet vasemmasta navigaatiosta tekstipalstan yläosaan. Tämä on toivon mukaan väliaikaista, mutta ulkoasua tärkeämpää on uuden Plazan synnytystuskien aiheuttaman kömpelön ja rajoittuneen alustajaottelun heivaaminen yli laidan. Uuden tekniikan ansiosta multiformaattipelit näkyvät vaivattomasti useassa eri kategoriassa. Juttuja lukemalla huomaatte, että pelit voidaan lajitella myös genren mukaan. Genrenmukainen lajittelu tulee myöhemmin pelikonelistan lisukkeeksi. Toimiva pelikoneiden ja -genrejen mukainen lajittelu onkin ominaisuus, jota eDomessa on kaivattu kipeästi monet vuodet.

Urakka ei lopu tähän. Moni asia on työn alla. Uusia ominaisuuksia. Eri osioiden ulkoasun ja selkeyden hiominen. Eri osioiden toimivuuden parantaminen ja kunnon arkistojen rakentaminen. Mihin virittely ei riitä, se tehdään uusiksi.

Otamme lukijoilta mielellämme vastaan kommentteja, kritiikkiä ja parannusehdotuksia.