Uusimmat

Uusi Animal Crossing on kuin digitaalinen koko perheen lautapeli

06.01.2016 21:30 Jukka O. Kauppinen

Julius Jämsén sukelsi uusimman Animal Crossing -pelin pariin ja löysi siihen näkökulman, joka ei ihan ensimmäiseksi ehkä tulisi mieleen. Se on näet enemmänkin virtuaalinen lautapelin kuin pelisarjan tutuksi tekemä kyläsimulaattori.

Sillä niin vain kävi, että eläinhahmojen kyläsimulaattorista kasattu virtuaalinen lautapeli, on paikkansa Nintendon julkaisuaikataulussa ansainnut. Enkä voi korostaa sanoja ”virtuaalinen lautapeli” tarpeeksi, sillä sellaisesta tässä on nimenomaan kyse. Suurimman osan ajasta on jonkun toisen vuoro, eivätkä muut voi tehdä muuta kuin seurata sivusta. Tilanne on ristiriitainen, sillä videopelissä tällaisen voi mieltää huonoksi suunnitteluksi, mutta lautapeleissä odottaminen on arkipäivää.

Lähestynkin Amiibo Festivalia enemmän lautapelinä, sillä sellaisena sen julkaiseminen on perusteltua: pääpelin mekaniikkojen toteuttaminen pahvilaudalla olisi hyvin monimutkaista ja turhauttavaa. Virtuaalisessa muodossa tietokone huolehtii pörssikäyristä ynnä muista pelaajan puolesta. Ja kyllä, puhuin pörssikäyristä.

Lue koko arvostelu: Animal Crossing: Amiibo Festival (Wii U)

AnimalCrossingAmiiboFestival_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Sanomattakin lienee selvää, ettei Animal Crossing: New Leaf ole kaikkien peli. Se vaatii kärsivällisyyttä, ja tietyntyyppinen päämäärättömyys ajaa luonnollisesti pelaajia pois. Sen lyhythetkiseen mutta toistuvaan pelaamiseen rohkaiseva mekaniikka ja kyky yllättää pelaaja päivittäin uusilla jutuilla ovat vaakakupin toisessa päässä kuitenkin ainakin itselleni painavampia pointteja. Se on hieno peli, tai ainakin hieno yhteisölelu.

Animal Crossing: New Leaf (3DS)