Uusi IL-2 Sturmovik lennättää Stalingradin taivaille

13.12.2012 14:00 | Jukka O. Kauppinen

IL-2 Sturmovik -lentosimulaattorisarja on ilahduttanut lentopelien ystäviä jo yli vuosikymmenen ajan. Sarja on pääsääntöisesti kiitänyt upeasti voitosta voittoon, joskin edellinen osa Cliffs of Dover ei oikein iskenyt kultasuoneen. Teknisesti häikäisevästä lentosimulaattorista kun puuttui se varsinainen peli, ja puuttuu edelleen. Ja valitettavasti CoDin taru on kaikesta päätellen päättynyt nyt ihan virallisesti, vaikka sarja itse jatkuukin.

IL-2-pelien luoja venäläinen 1C Company näet ilmoitti, että se on perustanut uuden 1C Game Studios -studion, jonka alle yhdistettiin sekä CoDin tehnyt  Team Daedalus ydinpoppoo että ensimmäisen maailmansodan taivaille sijoittuvan Rise of Flight -simulaattorin tehnyt 777 Studios. Ja mitäpä muutakaan uusi simupoppoo tekisi kuin uutta IL-2:ta.

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad käyttää 777 Studiosin omaa Digital Nature -pelimoottoria. Uuden studion pomon mukaan Digital Nature on paitsi pitkälle kehitetty ja edistynyt, myös Cliffs of Doverin moottoria modulaarisempi ja joustavampi.

Peli itse kuvaa vähemmän yllättäen toisen maailmansodan ratkaisevinta taistelua, Stalingradia, ja sen taivailla käytyjä hirvittäviä ilmataisteluja. Vuosien 1942-1943 vaihde oli dramaattista myös ilmassa, kun Neuvostoliiton ja Saksan armeijat kävivät sodan valtavinta yhteenottoa. Ilmasodallisesti luvassa on häikäisevää rähinää, sillä Stalingradin taivaille nousivat mittavassa määrin niin Neuvostoliiton uusimman sukupolven hävittäjät kuin länsiliittoutuneilta saatu uusi kalusto, jotka paiskattiin vastakkain saksalaisten uusimpia Messerschmittejä ja Focke-Wulfeja vastaan. Pommi- ja rynnäkkökoneista puhumattakaan.

1C Company ynnää, että lentosimulaattorit ovat ensiarvoisen tärkeä genre PC-pelimarkkinoilla, minkä johdosta yhtiön kannattaa panostaa jatkossakin niin IL-2:een kuin Rise of Flightiin.

Lisätietoja: 777-studiosin haastattelu

Lisätietoja: http://il2sturmovik.net/

Lisää aiheesta

IL-2 Sturmovik: 1946 (PC)

IL-2 Forgotten Battle: Ace Expansion Pack (PC)

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (PC)

IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles (PC)

Keskustelu

Kumpa saataisiin uusi IL-2 Sturmovik. Sen verran hyvä ja laaja peli oli/on että vieläkin pelailen, grafiikat ei ole hirveän hyviä mutta tuon pelaaminen on parasta herkkua mitä on.

Team Daedalus ei kyllä tehnyt CoD:ia. Daedalus on vapaaehtoisten porukka, joka tekee päivityksiä alkuperäiseen IL-2:een. Maddox Games koodasi CoD:in.

Rise of flight:n engine oli erittäin näyttävä, mutta muistaakseni myös melko raskas.

Muropaketin uusimmat