Uusi juoksumattoyrittäjä virtuaalitodellisuusmarkkinoille

04.02.2014 12:00 | Juho Anttila

Virtuaalitodellisuus tekee tuloaan kovaa vauhtia Oculus Rift etunenässä. Pelaamisen tulevaisuus on kuitenkin muutakin, kuin pelkät 3D-lasit. Muistatte varmasti Omni-juoksumaton, laitteen, jonka avulla pelaaja pääsee syventymään virtuaalitodellisuuteen vieläkin uskottavammin. Idea tuntuu kantavan, sillä samoille apajille on nyt suuntaamassa toinenkin yrittäjä.

Saksalaisen Cyberithin kehittämä Virtualizer näyttää päällisin puolin Omnilta. Pelaaja seisoo pyöreällä juoksumatolla virtuaalitodellisuuslasit päässään ja ohjaa pelihahmoa kävelemällä tai juoksemalla haluttuun suuntaan. Virtualizer lupaa kuitenkin pistää vielä Omniakin paremmaksi.

Virtualizeria käytetään pukeutuneena eräänlaiseen suojarenkaaseen. Tämä mahdollistaa kumartumisen ja hyppäämisen turvallisesti niin, että laite tunnistaa kyseiset liikkeet. Toisin kuin Omni, Virtualizer ei tarvitse erikoiskenkiä toimiakseen, vaan pelaaminen onnistuu sukkasiltaan liikkeen tunnistavan metallilevyn päällä.

Tällä hetkellä Cyberith ei vielä tarjoa tietoa siitä, koska Virtualizer julkaistaan ja mitä laite tulee maksamaan. Oheisella videolla nähdään kuitenkin, että Virtualizer on jo nyt toimiva laite, ei vain läjä suunnitelmia ja piirustuksia. Joka tapauksessa kilpailu tekee hyvää näilläkin markkinoilla, sillä nyt molemmat valmistajat joutuvat yrittämään kahta topakammin pärjätäkseen. Siinä kisassa pelaajat voittavat.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Omni-pelijuoksumatto on nyt ennakkotilattavissa

Oculus Rift ja juoksumatto luovat ylivertaisen TF2-kokemuksen

Tissiperjantai: Sukupuolenvaihdos Oculus Riftillä

Muropaketin uusimmat