Uusi konsolisukupolvi aloitti irtisanomisten aallon

22.02.2013 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Wii U, PlayStation 4 – ja Microsoftin vielä julkistamaton mikäliekään… Siirtyminen uuteen konsolisukupolveen on aina kivulias askel. Ei vain siksi, että pelaajakansa joutuu taas kaivamaan kuvettaan, vaan myös siksi, että uuden teknologian haltuunottaminen on haastava ja vaikea tehtävä. Kalliskin.

Kallis, ei vain rahallisesti vaan myös ihmisten tuskan määrällä mitattuna. Vanhat tiimit kun eivät välttämättä sovellu sellaisenaan uuden alustan pelikehitykseen. Niinpä uuteen konsolisukupolveen siirtymisen myötä ihmisiä paitsi siirrellään tiimeistä toiseen, myös potkitaan pihalle. Tilanne ei ole sinänsä niin täydellisen paha, sillä kyse on enemmänkin uudelleenjärjestelyistä, joskin sen rankemman kaavan mukaan. Yhtäällä potkitaan, vieressä värvätään.

Päivän isoimmat potkut kuuluvat EA:n suunnalta. EA Montreal ja EA Los Angeles ovat vähentäneet väkeä. Visceral Montreal -studiolta on väittämän mukaan pistetty kaikki pihalle sen jälkeen, kun Army of Two: Devil’s Cartel saatiin valmiiksi. Losissa kehnohkot Medal of Honorit tehnyt Danger Close on tiemmä saanut huutia.

EA’s leadership on these high-growth platforms allows us to retain and attract the industry’s best talent.  Thousands of our existing employees have been retrained and redeployed to work on the new platforms and initiatives.  But when it is not possible to redeploy a team, we soften the tough decisions with assistance.  This week we let some people go in Los Angeles, Montreal as well as in some smaller locations.  These are good people and we have offered outplacement services and severance packages to ease their transition to a new job. Console transitions are a complex and challenging experience.  I’ve helped navigate several and agree with an old saying we have at EA: Transition is our friend.

Toisaalla Activision on vähentänyt porukkaa pitkin organisaatiotaan. Hieman erikoisesti porukkaa on kengitty jopa Black Ops II:n kehittäneestä Treyarchista.

Varsin kovia potkuja on jaettu myös morppipuoti NCsoftissa, joka pisti pihalle kokonaiset 400 pelikehittäjää.

Konsolisukupolven vaihtumiseen liittymättömästi yllättäviä potkuja jaettiin myös IGN-konsernissa, joka sammuttaa täysin 1UP.com-, UGO.com- ja GameSpy.com-sivustonsa. Työntekijät saavat kenkää ja myös varsinaisen IGN.com-sivustoryppään työntekijöitä irtisanotaan.

Hieman pelottavasti konsernin lausunto tulevaisuussuunnitelmista kertoo (raakana cutpastena käännöstulkintojen välttämiseksi) ”IGN’s role going forward will be to broadcast and cover a variety of eSports events.”

Uh oh.

Lisätietoja: EA – Transition Is Our Friend

Lisää aiheesta

Valve jakeli potkuja – Jeri Ellsworth sai lähteä

Codemasters uudelleenjärjestelee – potkuja luvassa

Eurocom pisti pihalle loputkin kehittäjänsä

Kovaa peliä Bostonissa – potkuja satelee