Uusimmat

Uusi naksusota käyttää äänikomentoja: ”liikkukaa jo, nuijat, LIIKKUKAA”

24.05.2016 15:47 Jukka O. Kauppinen

There Came An Echo koettaa koukuttaa pelaajansa hieman erilaisella tempulla. Se on näet taktinen kyberpunk-naksusota, jossa pelaaja komentaa joukkojaan äänikomennoilla.

Pelaaja käskyttää neljästä sotilaasta koostuvaa yksikköä, jotka suorittavat tiukkoja tehtäviä isometrisesti kuvatuilla kentillä. XCOM-vertaus tuskin menee kovin pahasti pieleen, noin yleisellä tasolla.

There Came An Echo

Mutta ne äänikomennot? Pelinkehittäjien mukaan äänikomentojen antaminen sotilaille on paljon nopsempaa ja näppärämpää kuin pelkkä padin käyttäminen. Systeemi on myös aika älykkään tuntuinen, sillä esimerkkikomentoina käytetään muun muassa lauseita “Corrin and Miranda, move to Bravo Three on my mark” tai “everyone but Grace, shields up.” Lauseita ja käskyjä voi myös kustomoida, eli luultavasti komentoja voi muokata myös suomenkielisiksi.

Vänkänä yksityiskohtana pelin pääsuunnittelija toimi aiemmin ääninäyttelijänä, joten hänellä oli kivoja kytköksiä leffa- ja näyttelijäpiireihin. Sen myötä ääniraidalle onkin houkuteltu kaverisuhteilla muun muassa Wil Wheaton (Star Trek), Ashly Burch (Life is Strange, Adventure Time), Laura Bailey (Uncharted 4, Persona 4: Golden) ja Yuri Lowenthal (Ben 10, Prince of Persia).

There Came An Echo on julkaistu aikaisemmin PC:lle ja se löytyy Steamistä 15 euron hintaan. Uusi painos puolestaan julkaistaan PS4:lle ensi viikolla.

Lisätietoja: http://www.playiridium.com/