Uusimmat

Uusi pelimaailman tietovuotaja oli ovela huijaus – tuhannet seuraajat ja jopa uutissivustot menivät lankaan

15.02.2022 15:30 Muropaketin toimitus

Tubettaja tekeytyi Nintendon tietovuotajaksi osoittaakseen, kuinka helppo ihmisiä on vedättää paljastuksilla.

Viime viikolla järjestetyn Nintendo Direct -striimin aikoihin Twitteriin ilmestyi uusi tili nimeltä Waddle Dee Knows. Nimimerkki väitti olevansa Nintendon sisäpiiriläinen, ja hän näytti ennustaneen erittäin tarkkaan Nintendon tulevia julkistuksia.

Waddle Dee Knows saikin nopeasti paljon huomiota ja parituhatta seuraajaa, ja hänen ennustuksensa nousivat esiin jopa joissakin pelimedioissa. Sitten tilin varsinainen tarkoitus paljastui.

Kuten Kotaku kertoo, Waddle Dee Knowsin takana oli tubettaja Jon Cartwright, joka loi tilin osoittaakseen kuinka helppoa ihmisiä on huijata. Hänellä ei ollut mitään sisäpiirin tietoa Nintendon suunnitelmista, mutta hän onnistui luomaan vaikutelman oikeaksi osoittautuneista vuodoista.

Cartwright kuvailee alla olevalla videollaan tyhjentävästi, kuinka temppu onnistui. Hän avasi Twitter-tilin yksityisenä, postasi koko joukon villejä arvauksia etukäteen ja poisti kaiken mikä ei osoittautunut todeksi ennen kuin hän koskaan teki tilistään julkisen. Niinpä kukaan Twitterissä ei nähnyt hänen vääriä ennustuksiaan ja tili näytti vuotaneen vain todeksi osoittautuneita tietoja.

Kun Waddle Dee Knows sitten alkoi ”vuotaa” uusia tietoja, Twitter-tili näytti uskottavalta lähteeltä edellisten ennustusten vuoksi. Videolla hän kertoo, kuinka tämä onnistui esimerkiksi tekemällä suhteellisen ilmiselviä arvauksia ja toisaalta tarjoamalla ihmisille sellaisia huhuja, joita he haluavatkin kuulla. Alle vuorokaudessa tilistä tuli suosittu ja ensimmäiset uutissivustot tarttuivat aiheisiin.

”Suoraan sanoen odotin heiltä parempaa toimintaa”, Cartwright kertoo videolla. ”Luulin että he yrittäisivät vahvistaa tietoja tai ottaa yhteyttä. Tai että he huomaisivat, että tämä on vain yksi Twitter-tili.”

Cartwright toivookin, että tämä tempaus opettaisi pelimediaa suhtautumaan kriittisemmin tietovuotajiin. Hänen videonsa voit katsoa alta.