Uusimmat

Uusi Star Fox on aliarvostettu, sanoo pelilegenda

05.07.2016 21:00 Juho Anttila

Nintendolla on monia klassisia pelihahmoja. Pelilegenda Shigeru Miyamoto tunnetaan parhaiten Mariosta, mutta miehen kunnialistalta löytyy myös muun muassa Donkey Kong, Pikmin ja ehkä hieman vähemmän tunnettu Star Fox. Viimeksi mainittu sai hiljattain modernin uuden version, mutta menestys ei ollut aivan odotetun kaltaista.

Star Fox Zero -nimen omaava teos on saanut osakseen perin ristiriitaista palautetta. Teoksen Metacritic-keskiarvo huitelee 69 prosentin paikkeilla eikä peli herättänyt kovin lämpimiä tunteita myöskään Domen toimituksen keskuudessa. Shigeru Miyamoto on nyt noussut kommentoimaan olevansa eri mieltä kriitikoiden kanssa.

Miyamoton mukaan Star Fox Zero on oikein hauska peli, joka sopii erityisesti lapsille. Peruskouluikäinen lapsi, joka istahtaa kokeilemaan Star Fox Zeroa ilman ennakko-odotuksia nauttii siitä takuulla. Lisäksi Miyamoto muistuttaa, että Star Fox Zero sopii mainiosti vaikkapa sisarusten yhdessä pelattavaksi. Onko kyse siis siitä, että aikuiset kriitikot eivät ymmärrä lastenpelin päälle, vai mahtaako kyse kuitenkin olla vain siitä, että Miyamoto puolustaa omaa joukkuettaan? Sitä voi haistella vaikkapa Domen arvostelusta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: starfoxzero.nintendo.com

Lisää aiheesta

Nostalginen Star Fox teki comebackin mutta eipä olisi ollut väliä – lue arvostelu

E3Dome: Star Foxin paluu!

Star Fox 64 3D (3DS)

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat