UUSIMMAT

Uusi Steam-haittaohjelma myy uhrinsa hatut ja pyssyt pilkkahintaan

16.09.2014 13:00 Miikka Lehtonen

Virukset ja muut haittaohjelmat ovat arkipäivää monelle PC-käyttäjälle, mutta monikaan meistä tuskin osasi aavistella, että ne ovat nyt iskemässä myös Steamiin. F-Securen mukaan tuore haittaohjelma nimittäin myy käyttäjänsä virtuaalihatut pilkkahintaan gangstereille.

Tietoturvaan erikoistunut suomalainen F-Secure on kirjoittanut sivustollaan uudesta Eskimo-haittaohjelmasta, joka on aika pirun kiero vempele. Käyttäjänsä koneelle salaa asentuva Java-ohjelma myy tämän Steam-inventaariosta hattuja, aseita ja muita esineitä, ostelee saamillaan rahoilla lisää kamaa ja sitten trokailee sitä hämäräveikoille. Kaikki tietenkin käyttäjän ikinä edes huomaamatta, mitä on tapahtumassa.

F-Securen mukaan ohjelma leviää pääasiassa Twitch-streamauspalvelun kautta. Suosittujen kanavien chateissa linkkaillaan sivustolle, jossa voi olevinaan osallistua Counter-Strike-esineiden arvontaan. Se, mitä sivustolla oikeasti tapahtuu, on haittaohjelman asennus. Ohjelma voi sitten rauhassa hyväksyä kaveripyyntöjä, käsitellä uhrinsa inventaariota, ostella ja myydä esineitä ja niin edelleen.

Infektion välttäminen on helppoa. Kannattaa aina muistaa yleisestikin, että netissä ei tulisi klikkailla hämäriä linkkejä. Ja jos erehtyykin klikkailemaan, selaimessaan kannattaa ajaa suojausohjelmia, jotka estävät hämärien ohjelmien ajamisen tai ainakin varoittavat, kun niin yritetään tehdä. Muistakaa: jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti myös on sitä.

Lähde: F-Secure

 

Muropaketin uusimmat