Uusimmat

Uusi Typing of the Dead syntyi painajaismaisissa tunnelmissa

04.11.2013 15:00 Jukka O. Kauppinen

Typing of the Dead –pelisarja on häröön kulttimaineeseen kimmonnut omituinen räiskintäpeli, jossa Segan neropatit keksivät korvata raideräiskinnän valopyssyt näppäimistöllä. Tähtäilyn sijaan pelaajat kirjoittavat ruudulle tupsahtelevia sanoja ja laukovat näin asettaan päällekäyvän hirviölauman kasvoille.

Juuri sopivasti pyhäinpäivänä, täysin salakavalasti ja nollabudjetin mainonnalla julkaistu upouusi Typing of the Dead: Overkill tuo lystin ja oudon viihteellisen pelisarjan takaisin peliruuduille, mutta täpärällä se oli. Overkillin kehitysvaihe kun muuttui suoranaiseksi painajaiseksi.

Peli näet jouduttiin parsimaan kasaan megapikavauhtia, kun sen oikeudet omistanut tekijästudio Blitz Games romahti konkurssiin. Tässäkö se oli, tarinan loppu, Blitz Gamesin Ollie Clarke ihmetteli eräänä aamuna, kun uutiset yhtiön kuolemasta kiirivät työntekijöiden keskuudessa.

Tyrmistynyt Clarke ei suostunut uskomaan Typingin tuhoon, vaan selvitteli asioita. Voisiko työttömäksi jäävä tekijätiimi  jatkaa pelin kehittämistä omin voimin? Ehkäpä… Clarke olikin jo seuraavana päivänä Segan toimistolla keskustelemassa pelisarjan oikeuksista ja lisensseistä. Segalaiset olivat erittäin kannustavia ja vetivät nimensä papereihin, mutta ehdotkin olivat kovat. Pelin täytyi olla valmis kuudessa viikossa (!),minkä johdosta pieni tiimi pakkautui Clarken asunnolle crunchaamaan peliään kasaan.

Miten sitten kävi? Se selviää lukemalla Gamasutran artikkeli – mutta vihjattakoon, että peli valmistui ja ilmestyi! Töttöröö!

Lue juttu: How Typing of the Dead: Overkill survived its studio’s apocalypse

Lisätietoja: The Typing of The Dead: Overkill

Lisää aiheesta

The Typing of the Dead (PC, DC)  

Segalla jonkun mielessä syttyi hehkulamppu: muutetaan valopistoolin säteet näppäimistön painalluksiksi ja kuvataan nopeutta ja tarkkuutta kirjoittamalla hassunkurisia lauseita tai sanoja. Hetkinen – kuulostaa aivan totaalisen sekopäiseltä idealta. Kyllä, sitä se myös on ja samalla kuitenkin huisin hauskaa. En muista milloin olisi tyhjänpäiväisten sanojen kirjoittaminen ollut näin hauskaa ja samalla paniikkia aiheuttavan nopeaa toimintaa.

Onko Typing of the Dead ennestään tuttu pelisarja?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat