Uusi, uljas Eurooppa kaatui tyhjästä tupsahtaviin neuvostopanssareihin

18.10.2012 21:45 | Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala halusi yhdistää Euroopan. Eihän se onnistunut, kun Neuvostoliitto polkaisi tyhjästä kymmenen panssariarmeijaa ja pisti hanttiin. Mitäs pirua Strategic War in Europe  oikein nyt meinaa?

Teknologian kehittäminen hoidetaan syytämällä resursseja tietylle kehityshaaralle. Erilaisia suuntauksia ovat jalkaväki, tankit, ilmavoimat, merivoimat ja ydinaseet. Teknologioiden kehittyminen on täysin sattumanvaraista, tosin lisärahan syytäminen antaa hieman lisäpontta kehitykseen. Luonnollisesti paremmalla teknologialla varustetut joukot myös sotivat tehokkaammin, joten kehitykseen on pakko panostaa. Tosin teknologioiden kehittämiseen syydetyt resurssit ovat pois joukkojen rakentamiseen käytössä olevista varoista. Niinpä teknologisten askeleiden vauhdittaminen täytyy ajoittaa sellaiseen saumaan, jolloin kentällä on tarpeeksi tykinruokaa. Muutoin oma kansakunta saattaa helposti jäädä vihamielisen naapurin jalkoihin.

Diplomatia rajoittuu neljään erilaiseen toimintoon, joista kolme vaatii diplomatiapisteiden käyttämistä. Maksulliset vaihtoehdot koskevat maiden liittoutumispyrkimyksiä. Muita myötämielisiä maita voi patistaa liittymään omaan liittoumaan nopeammin tai vaihtoehtoisesti vastaleiriin halajavien liittymistä voi yrittää hidastaa. Lisäksi täysin vailla kantaa olevia maita voi yrittää taivutella omalle puolelle. Neljäs toiminto on sodanjulistus, joka on pelin ainoa ilmainen diplomatiatoiminto.

Lue koko arvostelu: Strategic War in Europe (PC)

Lisää aiheesta

Battle Academy (PC)

Combat Command: The Matrix Edition (PC)

Gary Grigsby’s War in the East: Don to the Danube (PC)

Panzer Corps: Afrika Korps (PC)