Uusi Ultima Underworld on Underworld Ascendant

04.02.2015 17:59 Jukka O. Kauppinen

Kerroin viime kesänä, että 3D-pelien ja roolipelien merkittävä pioneeriluomus Ultima Underworld: The Stygian Abyss on saamassa jatkoa. Kotva tähän meni, mutta nyt peli on jo askelta pidemmällä. Ihan joukkorahoituspidemmällä.

Pelin nimi on nyt Underworld Ascendant, eikä Underworld Ascension kuten alkujaan.

Ascendant tuo mahtavan hyvän vanhan roolipelisarjan takaisin pinnalle kahdenkymmenen vuoden unohduksen jälkeen. Joukkorahoituksen kautta vauhtia ottava rope lupailee muun muassa valtavaa ja elävää maanalaista maailmaa, dynaamista sisältöä ja tarinankerrontaa, MacGyver-henkistä ongelmanratkontaa ja yleensäkin roolipeligenren kehittämistä kelpo askeleella.

Pelinkehitykseen pyydetään nyt hyvin kohtuullista 600 000 taalan budjettia.

Pelien historiasta:

Underworld oli huikeuden teos. Kun tarkkoja ollaan, niin se oli ensimmäinen todellinen 3D FPS. Underworld ilmestyi muutaman kuukautta ennen iD Softwaren legendaarista Wolfenstein 3D:tä, mutta koska kyse oli vaikeasta ja haastavasta roolipelistä, niin Ultima ei tehnyt samanlaisia aaltoja suuriin massoihin. Siitäkään huolimatta, että Underworld oli itse asiassa teknisesti vaikuttavampi, joskin peliruutu oli toisaalta aika pieni. Wolffihan pyöri jopa fullscreeninä – ja nopeasti pyörikin. Mutta toimi se Underi silti – sekä siksi, että se jatkoi hienosti Ultima-pelisarjaa, että oli muutenkin loistopeli.

Underworld sai jatko-osankin vuonna 1993, mutta sen jälkeen onkin ollut hiljaista.

Mars, fantasian matkaan.

Lisätietoja: Underworld Ascendant

Lisää aiheesta

Roolipelipioneeri Ultima Underworld saa jatkoa: Underworld Ascension 

GOG teki diilin EA:n kanssa – luvassa klassikkotulva 

Miekkaa ja magiaa alamaailmassa