Uusimmat

Uusi Zelda ei ole enää Wii U -yksinoikeus, eikä ilmesty tänä vuonna

27.04.2016 17:00 Miikka Lehtonen

Kun sataa niin sataa sitten kaatamalla. Wii U:n uskolliset ystävät ovat odotelleet innolla sitä konsolin viimeistä suurta peliä, The Legend of Zeldaa. Odotuksesta tuli juuri vähän pitempi ja vaisumpi, sillä peli nähdään ensi vuonna — ja myös NX-konsolilla.

Kuten aiemmin kuulimme, Nintendon NX -konsoli julkaistaan maaliskuussa 2017. Uusi konsoli tarvitsee tietenkin myös pelejä myydäkseen ja The Legend of Zelda -pelisarjan tuorein peli on aika kova tärppi siihen tarkoitukseen. Niinpä kukaan ei olekaan varmasti yllättynyt kuullessaan, että uusi Zelda tekee niin sanotut Twilight Princessit.

Twilight Princess -pelinhän piti olla Gamecube-yksinoikeus, mutta pelin viivästyessä ja siirtyessä se olisi ilmestynyt käytännössä samaan aikaan Gamecuben seuraajan, Wii-konsolin, kanssa. Niinpä Nintendo teki peliliikkeen ja julkaisi Twilight Princessin pääasiassa Wiille. Gamecube sai myös versionsa, mutta sen painos oli häviävän pieni ja peli on nykyään hirmuinen keräilyharvinaisuus.

Nyt tuoreet tiedot Japanista ja suoraan Nintendon omalta Twitter-tililtä kertovat, että Zelda U — kuten uusi Zelda fanien keskuudessa tunnetaan — viivästyy vuoteen 2017 ”laadun parantamiseksi”. Samalla peli tullaan julkaisemaan samanaikaisesti sekä Wii U:lle että NX:lle.

Uutta Zeldaa ei siis kannata odotella ennen maaliskuuta 2017.

Lähde: Twitter

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat