Uusin Need for Speed on hukattu tilaisuus – lue arvostelu

22.12.2011 22:30 | Jukka O. Kauppinen

Need for Speedit ovat pitkäikäinen ja suosittu pelisarja, joka ei kuitenkaan ihan aina onnistu halutun elämyksen tavoittamisessa. Suosiota toki riittää, mutta pelit ovat silti harvemmin täydellisiä. Eikä Miikka Lehtonen oikein lämmennyt The Runille.

Välillä pitää etapilla ohittaa tietty määrä vastustajia, toisinaan taas päästä maaliin tietyn aikarajan puitteissa ja niin edelleen. Tavoitteet eivät tietenkään liity mitenkään pelaajan aiempiin omiin puuhailuihin, eli perseelleen mennyttä etappia ei paikata seuraavassa tapahtuvalla tiukemmalla haasteella, vaan tavoitteet joko täyttyvät tai peli loppuu. Niinpä ne tuntuvat hieman keinotekoisilta.

Keinotekoista tai ei, pakkohan se tiimin oli näin toimia, sillä peliin on ollut pakko keksiä jostain muutakin sisältöä kuin Amerikan halki ajaminen loputtomia autoja ohitellen. Se kun tuskin olisi kovin kivaa koko pelin keston ajan. Mutta tämä on vielä nipotusta, eikä outo rytmitys nyt peliä tapa, jos ei pelastakaan.

Samaa voisi sanoa myös niistä ennakkoon pelätyistä quick time eventeistä. Turhiahan ne ovat, mutta eivät mitenkään katastrofaalisen. Ensinnäkin niitä on aika harvaan ja toiseksi ne ovat lyhyitä. Suuremmissa kaupungeissa pelaaja ajaa usein traagisen kolarin, jossa auto menee rusinaksi. Sitten juostaan poliiseja karkuun talojen läpi ja yli uutta ja tehokkaampaa autoa etsien.

Lue koko arvostelu: Need for Speed: The Run (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Need for Speed The Run -ennakko (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Shift 2 Unleashed (PC, PS3, Xbox 360)

Need For Speed: Hot Pursuit (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Need for Speed: Nitro (Wii)

Need for Speed: Shift (PSP)

Need For Speed: Shift (PC, PS3, Xbox 360)

Need for Speed: Undercover (PS3, Wii, 360)

Need for Speed ProStreet (PC, PS2, PS3, Wii, 360)

Need for Speed: Carbon (PC, PS2, Xbox, Xbox 360)

Need for Speed: Most Wanted (GC, pc, PS2, Xbox, Xbox 360)

Need for Speed The Run – 18. kerta toden sanoo?