UUSIMMAT

Uusin PS3-päivitys rikkoo epäviralliset ohjaimesi, jotta et räjähdä

24.09.2010 10:30 | Miikka Lehtonen

Älä koskaan väitä, etteivät Sonyn hyväntahtoiset herrasi rakasta sinua. PlayStation 3:n tuorein firmware-päivitys rikkoo suurimman osan muiden valmistajien ohjaimista, mutta älä suinkaan kuvittele, että tämä olisi ollut Sonylta pahantahtoinen teko. Ei, he haluvat vain suojella sinua räjähdyksiltä. Eikun siis mitä helv…

Näin se todellakin on: PlayStation 3:n firmware 3.50 blokkaa suuren osan, arvioiden mukaan noin 75%, muiden valmistajien USB-lisälaitteista. Joku voisi nyt helposti kuvitella, että Sony teki tässä kakkakepposen ulkopuolisille laitevalmistajille, jotka eivät halua maksaa firman Bluetooth-lisälaitteilta vaadittavaa lisenssointimaksua. Toiset tahot taas epäilevät, että kyse on taistelusta piraattien käyttämiä USB-palikoita vastaan.

Sony itse puolustelee tempaustaan sillä, että nämä lisälaitteet ovat kuulemma niin huonosti tehtyjä ja vaarallisia, että ne voivat koska tahansa räjähtää. Kuvittelette nyt varmaan, että keksin tämän itse tai liioittelen koomisen efektin saavuttamiseksi. Ehei: tieto tulee suoraan Sonyn virallisesta ”kuluttajavaroituksesta”.

Kyseessä on Sonyn suljettu formaatti ja heillä on oikeus kontrolloida, mitä lisälaitteita sen kanssa käytetään, mutta come on, emme ole viisivuotiaita. Rehellisyys olisi auttanut tässäkin paljon. Vai onko kenelläkään tarinoita muiden kuin Sonyn valmistamista ohjaimista, jotka räjähtivät kenties vaurioittaen lähimpiänne?

Lähde: Sony Consumer Alerts

Lue myös

Microsoft: Blu-ray on pelkkä välimallin formaatti

Ilmaisviikonloppu tehosi: Minecraft myy aivan hillitöntä tahtia

Arvostelu: Recettear: An Item Shop’s Tale (PC)

Space Alert (Lautapeli)

Muropaketin uusimmat