Uusimmat

Uusittu Xbox 360 jo huhtikuussa?

20.03.2007 19:01 Miikka Lehtonen

Kaikki ovat varmasti kuulleet jo huhut Xbox 360:n uudesta mallista, joka lisäisi laitteeseen suuremman kovalevyn, digitaalisen ulostulon ja muuta kivaa. Jenkkilehden mukaan laite on faktaa, ei fiktiota.

GameInforner-lehti väittää sitkeästi, että Microsoftin Zephyr-koodinimellä kulkeva Xbox 360 ilmestyisi jo huhtikuun lopussa. Uusittu, musta boksi sisältäisi 120 Gt kiintolevyn ja digitaalisen ulostulon mahdollistavan HDMI-portin. Samaan syssyyn vehkeen hinta nousisi lähemmäs 500 euroa. Kiinteä HD-DVD-asema tai langaton verkkoyhteys eivät kuuluisi uuden laitteen ominaisuuksiin.

Mikäli ei ole valmis ostamaan kokonaan uutta boksia, 120 gigatavun kiintolevyn voi ostaa erikseen ja lyödä kiinni vanhaan boksiinsa. Samalla markkinoille tulisi myös linja mustia ohjaimia, kaukosäätimiä ja muuta mukavaa tauhkaa.

Useammankin pelisaitin prässäyksen tuloksena GameInformer on vannonut, että kyseessä ei ole aprillipila. Miltä uusittu boksi sitten näyttäisi? GameInformerin huhtikuun numerosta skannatun kuvan perusteella tältä.

Uusi, uljas Xbox?

Kiitokset kuvasta Kotaku.com -peliblogille.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, muutos tuo Xbox 360:n funktionaalisesti lähemmäs PlayStation 3:a, mutta suututtaa varmasti samalla pinon jo boksinsa ostaneita. Lisäuskottavuutta uutiselle antaa se, että 120 gigatavun kiintolevyillä varustettuja konsoleita on bongailtu jo pelimessuilta. Suurempi kiintolevy on myös jossain vaiheessa välttämättömyys, ainakin mikäli ladattava videosisältö kuuluu Microsoftin suunnitelmiin.

Microsoft ei ole vielä kommentoinut huhuja, joten seuraamme tilannetta innolla.