Uusimmat

Uutta Black Mesa Source -materiaalia

29.11.2006 12:07 Miikka Lehtonen

Half-LifeKaikkien aikojen parasta PC-peliä äänestettäessä Valven legendaarinen Half-Life on aina hyvin edustettuna. Ei syyttä, sillä peli teki aikanaan vallankumouksellisia asioita tarinankerronnan ja tunnelman keinoin.

Monet pettyivät pahasti, kun Valven hehkuttama Half-Life: Source paljastui rujoksi päivitykseksi, joka ei ottanut juuri mitään hyötyä irti tehokkaasta Source-moottorista, eikä näinollen parantanut klassikon ulkoasua juuri lainkaan. Nyt kaikki on toisin, kiitos innokkaiden modaajien.

Black Mesa Source on kaikessa yksinkertaisuudessaan Valven Half-Life päivitettynä ottamaan irti kaikki hyöty Source-moottorista ja uusimman PC-laitteiston tehosta. Koska kyseessä on täydellinen uudelleenrakennus, tiimi on samalla parannellut vihollisten tekoälyä ja lisännyt peliin kunnollisen kaksinpelitilan ja fysiikkamoottorin. Modissa on jopa oma, vartavasten sävelletty soundtrackinsa, jota voi kuunnella tiimin sivustolla.

Lähes vuoden näytti pelottavasti siltä, kuin Black Mesa -tiimi olisi kadonnut lupaavien modien hautausmaalle, mutta hiljaisuus on särkynyt vaikuttavalla tavalla. Yön aikana on nimittäin julkaistu kymmenkunta upouutta esittelykuvaa modin alueista, aseista ja vihollisista.

Black Mesa Sourcella ei vielä ole tarkkaa julkaisupäivää, mutta projektin mittakaavan huomioiden sitä ei kannata odottaa vielä jouluksi. Kun modi lopulta ilmestyy, sen pelaamiseen tarvitaan vain Half-Life 2 ja Counter Strike Source.

Sen kummemmitta puheitta nauttikaamme uudistetun Half-Lifen loistosta.

Lisää Black Mesa Sourcesta voi lukea modin sivuilta.