Uusimmat

Uutta Nintendo-konsolia on turha odottaa ainakaan seuraavan vuoden aikana

09.05.2023 16:21 Muropaketin toimitus

Nintendon mukaan Nintendo Switchin myynti on hidastunut, eikä yhtiö usko seuraavan vuoden rikkovan enää myyntiennätyksiä.

Nintendo Switchin julkaisusta on jo yli kuusi vuotta, ja monet odottelevatkin Nintendon pian julkistavan jonkin uuden pelialustan. Nyt yhtiön oma tulosraportti sekä UBS Securitiesin lausunto viittaavat siihen, ettei ainakaan seuraavan vuoden aikana nähdä mitään uutta Nintendon konsolia.

Video Games Chroniclen mukaan Nintendo julkisti juuri kuluneen tilivuoden myyntiluvut, ja Nintendo Switchin myynnit ovat laskeneet edeltäneestä vuodesta. Kuluneen vuoden aikana Nintendo Switchejä myytiin vajaat 18 miljoonaa, mikä on selvästi vähemmän kuin aiemmin kerrottu myyntitavoite 21 miljoonaa konsolia.

Seuraavan vuoden aikana Nintendo uskoo myyvänsä 15 miljoonaa konsolia, ja raportin yhteydessä Nintendo-johtaja Shuntaro Furukawa korosti, että ennusteeseen ei kuulu mitään ”uutta tai päivitetty hardwarea”.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Nintendo ei ole julkaisemassa uutta konsolia tai edistyneempää Switch-mallia seuraavan vuoden aikana. Samoilla linjoilla oli VGC:n mukaan myös investointipankki UBS Securities, joka ennusti tätä jo ennen Nintendon tulosraportin julkaisua.

Nintendo Switch on kuitenkin kiistaton myyntimenestys. Tuoreimman saldon mukaan Switchejä on myyty edellisen reilun kuuden vuoden aikana kaikkiaan 125,62 miljoonaa kappaletta. Koko pelikonsolien historiassa tätä enemmän ovat myyneet vain Nintendo DS ja PlayStation 2.

Nintendo Switchin vuoden odotetuin pelijulkaisu The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom julkaistaan kuluvan viikon perjantaina, 12. toukokuuta. Alta näet pelin trailerin.