Uutta tietoa S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobylistä

07.06.2006 16:35 | Jukka O. Kauppinen

PCpelaaja-lehden kesäkuun numerossa on yksinoikeusjuttua kauan odotetusta S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobylistä -seikkailupelistä. eDome sai kylkiäisinä muutamia kuvia tästä eeppisestä kauhuelementtejä sisältävästä selviytymispelistä. Mitä kuuluisan ydinkatastrofin jälkeen todellisuudessa tapahtuikaan…

S.T.A.L.K.E.Ria ei voi pitää minään erityisen uutena pelinä. Se julkistettiin jo vuonna 2003, jolloin pelin ilmestymistä povattiin seuraavalle vuodelle. Eli vuoteen 2004. No, se tuli ja meni. Vuosien saatossa S.T.A.L.K.E.R.: The Shadow of Chernobylistä onkin tullut hieman samanlainen saippuaooppera kuin Axl Rosen Chinese Democracy-albumista, vaikka vaporwareksi sitä ei kuitenkaan uskalla vielä väittää.

PCpelaaja pääsi katsomaan S.T.A.L.K.E.R.:n viimeisintä versiota ja kesäkuun PCpelaajassa kerrotaankin missä tilassa peli tällä hetkellä on. Jotain kehitystä siellä idässä päin on sentään tapahtunut.

Lehdessä julkaistun jutun ohella voimme lukea myös peliä tekevän CSG Game Worldin PR-johtajan Oleg Yavorskyn itsevarmoja selityksiä.

Miksi S.T.A.L.K.E.R. on niin pahasti myöhässä alkuperäisiin suunnitelmiin nähden?

”Kun saimme valmiiksi kaikki pelilliset osat ja laitoimme ne yhteen, tajusimme että oli tehtävä vielä paljon tasapainotusta niiden välillä, jotta pelistä tulisi pelattavuudeltaan yhtenäinen kokemus. Pelaajille on tärkeämpää kuinka pelin ominaisuudet toimivat yhdessä ja se onko peli mukaansatempaava vai ei, kuin jokin tietty yksittäinen ominaisuus. Kaiken pitää toimia tavalla, joka saa pelaajan koukkuun jo alkuanimaatiosta lähtien ja päästää irti vasta lopputekstien ilmestyessä ruudulle. ”

”Lisäksi, kun pelasimme pelin alusta loppuun, tajusimme myös mitkä ideat lopulta toimivat ja mitkä eivät. Yleisesti ottaen koko viime vuosi meni tarinallisen kokonaisuuden varmistamisessa. Peliä testatessa nimittäin havaittiin, että monet simulaatio- ja satunnaispohjaiset tehtävät olivat pelaajille liian epäselviä. Nyt olemme saavuttaneet hyvän tasapainon peliä edistävien tarinapohjaisten tapahtumien ja pelimaailmaa elävöittävien sekä rahaa tarjoavien satunnaistehtävien ja tapahtumien välillä.”

Keväällä 2007 ilmestyvästä STALKERista lisää kesäkuun PCpelaaja-lehdessä.

Keskustelu

johan tästä on testailtu multiplayer betaa joskus vuonna nakki. grafiikkaa ei saanu kyllä säädettyä paremman näköseks sitten ei millään vaikka komennot sattumalta löytyikin. ihan hauskahan sitä laneissakin oli jauhaa vaikka krafiikka oli mitä oli ja erään bugin vuoksi ei saanu muita aseita ostettua, kuin pistoolin ja puukon.

kovasti odottelen tätä peliä

Pelifirman jutut kuulostavat samanlaiselta satuilulta kuin Half Life 2:n kanssa oli. Muka koodivarkaus viivästytti ja nyt ollaan painoteltu peliä reilu vuosi. Joopa joo. Uskokoon ken uskoo.

Muropaketin uusimmat