Uuvuttava, huikea, loistava: arvostelussa Walking Dead episode 1: A New Day

02.05.2012 20:45 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen ja Juho Anttila ottivat tuntumaa Walking Dead -zombiesarjakuvan pohjalta tehtyyn videopeliin. Ja äimistyivät.

The Walking Dead –pelit pohjautuvat samannimisiin sarjakuviin ja nimenomaan sarjakuviin, eivätkä niistä tehtyyn TV-sarjaan. Kyseessä ei kuitenkaan ole sarjisten peliversio, vaan niiden tapahtumien rinnalle sijoittuva rinnakkaistarina, joka kuitenkin noudattelee niitä samoja teemoja. Niinpä ideana ei olekaan varsinaisesti zombimättö, vaan sen inhimilliset seuraukset. Ne yksilölliset tarinat, jotka hukkuvat suunnattomaan elävien kuolleiden mereen, mutta joiden kautta ihmiskunnan viimeisten hetkien todellisen kauhun voi parhaiten kokea.

Olen elämäni aikana nähnyt, lukenut ja pelannut lukemattomia zombi-aiheisia tarinoita ja voin todeta ihan käsi sydämellä, että The Walking Dead –peli nousee kertalaakista aivan kärkisijoille. Se onnistuu tässä, sillä ensimmäisen episodin käsikirjoittanut The Idle Thumbs –podcastistaankin tuttu parivaljakko Sean Vanaman ja Jake Rodkin ovat tajunneet homman jujun. Siis isolla J:llä. He ovat oivaltaneet, miten kerrotaan paitsi hyvä zombitarina, myös sen tärkeämmän pointin: miten siitä tehdään hyvä ja vaikutuksen jättävä pelikokemus.

Tarinamme alkaa poliisiauton takapenkiltä, jossa päähenkilöämme ollaan kuljettamassa meille tuntemattomasta syystä putkaan. Lyhyt intro opettaa uusitun Telltale-systeemin salat ja maailman yleisen teeman: jotain aivan kamalaa on tapahtunut ja kuolleet nousevat uudelleen jaloilleen himoitsemaan ihmislihaa. Lee joutuu epätoivoiselle pakomatkalle, jonka varrella hän tapaa jos jonkinlaisia vastaantulijoita ja juuri he ovat pelin suola.

Lue koko arvostelu: Walking Dead episode 1: A New Day (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Suosittelemme

Todellinen helmi, jossa tekninen toteutus, tarinankerronta, omaperäisyys ja vetovoima yhdistyvät harvinaisella ja mielenkiintoisella tavalla.

Lisää aiheesta

Huippusuosittu zombiesarja The Walking Dead alkaa Suomen televisiossa tänään

The Walking Deadin luoja kommentoi sarjakuvan ja tv-sarjan välisiä eroja [spoilerivaroitus!]

Zombiehitti Walking Dead saapuu Suomeen sekä tv-sarjana että sarjakuvana

Lue myös

Dead Island (PC, PS3, Xbox 360)

Dead Rising 2 (PC, PS3, Xbox 360)

House of the Dead: Overkill (Wii)

Left 4 Dead 2 (PC, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat