Uusimmat

Väärennetty Pokemon Go saastuttaa Android-puhelimia

Pokemon Go

12.07.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Pokemon Go -pelin käsittämättömän massiivinen suosio Yhdysvalloissa herättää täkäläisissäkin pelaajissa himon ja halun tunteita. Mutta voih, sitä ei ole vielä julkaistu Euroopassa.

Moni ei sitä kuitenkaan tiedä, ja tutkaa latauskauppoja peliä himoiten. Ja siitähän virustehtailijat huomasivat markkinaraon.

Android-laitteille  näet julkaistiin kiertoteitse Pokemon Go -niminen ohjelma, jonka pystyi asentamaan käsin myös Yhdysvaltain ulkopuolella. Kyseessä oli kuitenkin väärennetty peli, johon oli upotettu haittaohjelmia. Nämä urkkivat käyttäjien tietoja ja ujuttivat puhelimeen vakoiluohjelman.

Joten pitäkää varanne, jos olette löytäneet tai jo asentaneet peliohjelman jostain epämääräisestä lähteestä.

Tietoturvayhtiö Proofpoint on julkaissut tarkistuslistan, josta voi tarkistaa onko Androidin Pokemon Go -versio aito asia vai jotain ihan muuta.

Pokemon-rikollisuutta löytyy siis sekä digitaalisessa maailmassa että tosielämässä. Yhdysvalloissa oivaltavat puskarosvot näet kyttäsivät Pokemon Go -pelaajia suosittujen pokemonien asuinsijoilla.

Pokemon Go

Pokemon Go

Pokemon Go

Pokemon Go

Pokemon Go on niin sanotusti ”täydennetyn todellisuuden” peli, jossa pelaajat kuljeskelevat puhelimensa GPS-navigaation avulla ympäriinsä etsien ja saalistaen siellä täällä asustelevia pokemoneja. Pokemonit nähdään puhelimen näytön kautta.

Peliä ei ole vielä julkaistu Euroopassa, mutta se on mahdollista asentaa puhelimeen tai tablettiin vähän kikkailemalla.

Pokemon Go
Kaikki jutut aiheesta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat