UUSIMMAT

Vahvat naishahmot ottavat yhä enemmän pelitilaa

17.02.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

VentureBeat-lehti sitten meni ja jututti erästä todella kiinnostavaa, hienoa henkilöä. Nimittäin pelikäsikirjoittaja Rhianna Pratchettia, joka siis on sen edesmenneen fantasiakirjailija Terryn tytär. Rhianna on paitsi aivan mahtava persoona, myös taitava käsikirjoittaja, joka on jättänyt väkevän jälkensä videopelien tarinankerrontaan.

Itsehän tajusin Rhiannan olemassaolon Codemastersin Overlord-pelisarjan kohdalla, jolloin hihittelin kovasti piruilupelien näppärälle tarinankerronnalle. Sitä ennen hän kirjoitti myös Sonyn Heavenly Swordiin, myöhemmin muun muassa Mirror’s Edgeen.

Elokuvien, sarjakuvien ja leffakässäreiden jälkeen Pratchett teki kuitenkin hurjan vaikutuksen Tomb Raider -sarjan boottauksessa vuonna 2013, samoin viimevuotisessa todella upeassa Rise of the Tomb Raiderissa.

Siinä sivussa Pratchett on tehnyt valtavan upeaa jälkeä videopelien naishahmojen kuvauksen kehittämisessä. Miettikää nyt. Nariko (Heavenly Sword), Faith (Mirror’s Edge) ja tietenkin Lara Croft, joka on kahdessa uusimmassa Tombissa saanut enemmän lihaa pikseliluurankonsa ylle kuin koko sarjassa aiemmin yhteensä. Siinä samalla naispäähenkilöt ovat viimein pääsemässä pois sieltä kaapistaan, jonne typerät pelipomot ovat heidät sulkeneet.

”Ei kukaan halua pelata naishahmolla” -väite on murskattu lopultakin totaalisesti, ja siksi Pratchettin haastattelu naishahmojen kirjoittamisesta, merkityksestä ja ylipäätään pelikässäreistä onkin niin kiinnostavaa.

Lue siis juttu: Tomb Raider writer Rhianna Pratchett paves a new way for female heroes

Lisää aiheesta

Naisperspektiivi vaikuttaa peleihin – positiivisesti

Päivä Lara Croftin seurassa

Overlord (PC, 360)

Overlord 2 (PC, PS3, 360)