Uusimmat

Vaihtoehto morpeille – Jet Set Willy Online

30.01.2007 11:18 Jukka O. Kauppinen

Eräs lukijamme valitteli taannoin seuraavasti: ”koska tulee joku kunnon mmorpg? Sellainen tajunnan räjäyttäjä, WoWikin on aika yksinkertainen ja tylsä. Tahtoo kunnon pelejä!”

Sitä saa mitä tilaa. Jet Set Willy Online pistää morppipakan uuteen uskoon.

Tai no, ehkä ei aivan morppipakkaa. Kai WoWille ja EverQuesteille jää vielä vähän tilaa markkinoilla, mutta verkossa pelattava versio muinaisesta Jet Set Willystä on ehdottoman vinkeä ja hupaisa tapa kierrättää historiallisia pelejä.

Jet Set Willyhän oli vuonna 1984 julkaistu tasohyppely, joka keräsi mahtavasti mainetta hirvittävän laajana ja helvetillisen vaikeana pelinä. Willy seikkailu laajassa kartanossa, joka oli jostain syystä täpösen täynnä kuolettavia vaaroja.

Tämän online-modernisointi on omituisuudessaan hauska idea. Pelaajat lataavat alle megatavun kokoisen pääteohjelman, yksi perustaa pelipalvelimen ja sitten vain verkkoon. Pelaajat näkevät toisensa kuvaruudulla ja loikkivat talossa kilpaa. Tarjolla on kokonainen kasa erilaisia kilpamuotoja, joiden ansiosta retropelaajien aika ei tule heti tylsäksi.

Tosin pelillä ei ole mitään varsinaista keskuspalvelinta, vaan jonkun pelaajan on aina perustettava serveri jolle muut sitten liittyvät. Palvelin näkyy näppärästi sekä pelin verkkosivuilla että pelin sisäisessä palvelinhaussa.

Ei muuta kuin seikkailemaan. Yksinpelikin löytyy, jos haluat vain tutkailla historian hirmuisia tasohyppelyjä.

Jet Set Willy –sarjan pelejä ilmestyi pelihistorian muinaisuudessa kaikkiaan kolme kappaletta. Niistä ensimmäinen oli 1983 julkaistu Manic Miner. Seuraavana vuonna saapui saman päähenkilön entistä hurjempiin ongelmiin viskannut Jet Set Willy. 1985 saapui sarjan viimeinen virallinen osa, Jet Set Willy II: The Final Frontier.

Jet Set Willy Online -pelin voi ladata täältä: http://jsw.ovine.net/

Lisätietoja alkuperäisestä pelistä: http://en.wikipedia.org/wiki/Jet_Set_Willy

Haastaako Jet Set Willy Online raskaan sarjan morpit?

Katso tilanne vastaamatta