Uusimmat

Vaikka jonnet eivät muista niin Jagged Alliancen palkkasoturit sotivat sorrettujen puolella

21.02.2012 19:40 Jukka O. Kauppinen

Jagged Alliance on yksi PC-pelaamisen pyhistä luvuista. Se peli, jota 90-luvun lopun strategiapartasuut muistelevat aina niin lämmöllä. Jagged Alliance oli paitsi hyvä peli, myös melkoinen kuoleman kosketus, sillä sen tekijätstudiot ja julkaisijat ovat kuolleet yksi toisensa jälkeen. Hyvä peli ei ole tarkoittanut tälläkään kertaa kaupallista menestystä. Toivottavasti uusin yritys kuitenkin onnistuu paremmin. Ainakin Henri Heikkinen tykkäsi kovasti Jagged Alliance: Back in Actionista, omaksikin yllätyksekseen.

Arulco, banaanivaltio jossain päin maailmaa on julman kuningatar Deidrannan piikkikoron alla. Tossun alle jäänyt, syrjäytetty ja kuolleeksikin luultu entinen kuningas palkkaa palkkasoturit vapauttamaan kansan.

Sektoreihin jaettu Arulco vapautetaan ottamalla alueita haltuun pienillä iskuryhmillä, jakamalla aseita siviileille ja nitistämällä kuningattaren iskuryhmiä. Vapautetuilta alueilta ja kaivoksista rohkeat sissit saavat tuloja. Rahalla saa tilattua nettikaupasta aseita, varusteita, tai uusia palkkasotureita.

Persoonalliset palkkasoturit ovat pelin suola ja pippuri. Jokaisella soturilla on oma luonteensa ja taustansa, joihin pelaajan mielikuvitus usein keksii vielä lisänyansseja. Pelatessa palkkikset keräävät kokemusta ja nousevat roolipelimäisesti tasoja.

Lisäiloa peliin tulee varusteiden kanssa säätämisestä. Erilaisia aseita, vaatteita ja pommeja on kymmenittäin aina t-paidasta sinkoon. Suuri osa viehätyksestä tuleekin palkkasotureiden varustamisesta ja manageroinnista.

Lue koko arvostelu: Jagged Alliance: Back in Action (PC)

Lue myös

Katherine (PS3, Xbox 360)

Mass Effect 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Men of War: Vietnam (PC)

Ski Region Simulator 2012 (PC) 

Unstoppable Gorg (Mac, PC)

Warlock: Master of the Arcane –ennakko (PC)