Vaikka moninpeli puuttuu, Lego City Undercover toimii – lue arvostelu

22.05.2013 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila ei ole legomies, vaikka joskus siltä saattaakin tuntua. Ei hän ole myöskään simulaattorikuningas, vaikka traktorilla ajeleekin. Mutta onhan se kiva pelailla erilaisia pelejä, joskus lastenkin kanssa.

Lego City Undercoverin sankari on sankaripoliisi Chase McCain, joka palaa kaupunkiin pitkän pakotetun poissaolon jälkeen. Pian sankari joutuu soluttautumaan rikollisten riveihin, sillä ilkeä Rex Fury on paennut ja pinnan alla kuplii jotain kieroa. Soluttautuminen taas tarkoittaa valeasuja. Arvasittekin varmaan, miten Lego City Undercover hanskaa Lego-peleille tyypillisen vaihtelun erilaisten hahmojen välillä.

Tarina ja maailma ammentaa voimakkaasti 80-lukulaisista poliisisarjoista ja toimintaelokuvista, toki 90-lukuakaan unohtamatta. Viittauksia ja vitsejä viljellään jatkuvalla syötöllä, usein aika alleviivaavasti, mutta toisaalta Legot saavatkin olla vähän kulmikkaita.

Jos tarina viittaakin poliisisarjoihin, on pelattavuus silkkaa GTA:ta. Lego City on avoin kaupunki, jossa riittää tekemistä kymmeniksi tunneiksi. Suurin osa peliajasta kuluu ajellen ympäri kaupunkia ja etsien jotain pelin sadoista salaisuuksista, avattavista hahmoista ja uusista ajoneuvoista.

Toki perinteisen Lego-pelin sydän, tehtävät löytyvät myös tämänkin teoksen uumenista. Juonivetoista pelattavaa on 15 erikoistehtävän verran, lisäksi myös avointa maailmaa hyödynnetään tasaisin väliajoin tarinaan suoraan liittyvien kiipeily-, tappelu- ja ajohaasteiden muodossa.

Lue koko arvostelu: Lego City Undercover (Wii U)

Lisää aiheesta

Lego Pirates of the Caribbean (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Rock Band (PS3, Wii, Xbox 360)

Lego Star Wars: The Complete Saga (PS3, Wii, 360) 

Lego The Lord of the Rings (PC, PS3, Wii, Xbox 360)