UUSIMMAT

Microsoft-pomo: Windows-julkaisut eivät laske Xbox One -konsolin arvoa

23.08.2016 14:00 | Juho Anttila

Microsoft on tuonut viime aikoina Xbox One -konsolia ja Windows 10 -käyttöjärjestelmää vahvasti lähelle toisiaan. Vahvin esimerkki tästä on Universal Windows Platform -alusta, jonka kautta käytännössä kaikki merkittävät Xbox One -yksinoikeusjulkaisut nähdään myös PC-koneilla. Kaikki eivät ole tästä innoissaan.

Vastustajien vahvin argumentti on se, että Xbox One -konsolin arvo laskee, kun samat pelit voi pelata myös PC:llä eikä aitoja yksinoikeusjulkaisuja enää nähdä. Microsoft-pomo Albert Penellon mukaan nämä väitteet eivät kuitenkaan kuvasta pelaajien enemmistön näkemystä. Penello toteaa, että samojen pelien tarjoaminen sekä PC:lle että Xbox Onelle itse asiassa antaa pelaajille enemmän mahdollisuuksia pelata pelejä.

Pinello argumentoi, että ihmiset pelaavat pelejä käytännössä kaikilla omistamillaan laitteilla. PC ja konsolit tarjoavat yhä erilaisen pelikokemuksen. Monet PC-pelaajatkin valitsevat ajoittain konsolin pelialustaksi, vaikka sama teos olisi saatavilla myös PC:lle. Samoin konsolipelaajat saattavat pelata joitakin pelejä PC:llä. Saman teoksen julkaiseminen sekä PC:llä että konsoleilla antaa pelaajille mahdollisuuden valita juuri sen alustan, joka heille parhaiten sopii ottamatta kuitenkaan mitään pois kummaltakaan alustalta.

Lähde: Gamespot

Lisätietoja: msdn.microsoft.com/en-us/windows/uwp/get-started/whats-a-uwp

Lisää aiheesta