Uusimmat

Valve: emme tee yksinoikeuspelejä SteamOS:lle

05.11.2013 12:00 Miikka Lehtonen

Valven SteamOS kuulostaa hyvältä idealta, mutta jotkut ovat perustellusti olleet huolissaan siitä, että Valve tulisi tukemaan sitä enemmän kuin vaikka Macia tai muita Linux-distroja. Firma itse lupaa, että näin ei käy vannomalla, ettei SteamOS-yksinoikeuksia ole horisontissa.

Valve paljasti pelimaailman huonoimpiin kuuluvan salaisuutensa aiemmin tänä syksynä julkistamalla omat SteamMachine-konsolinsa ja niitä pyörittävän SteamOS-käyttöjärjestelmän. Linuxin päälle rakennettu SteamOS tulee toki toimimaan millä tahansa muullakin pöytä-PC:llä, koska Valven tähtäimessä on tietenkin mahdollisimman suuri osa kakusta.

Tällä teemalla jotkut ehtivät jo olemaan huolissaan siitä, että firman pelit ilmestyisivät ehkä jatkossa nimenomaan SteamOS:lle. Mikäpä olisikaan parempi tapa saada miljoona peluria asentamaan SteamOS kuin sanat ”Half-Life 3 on SteamOS-yksinoikeus”? Näin ei ole kuitenkaan käymässä, ainakaan jos Valve-pomo Greg Comeriin on uskominen. ”Ette tule näkemään meiltä mitään yksinoikeudella SteamOS:lle julkaistua killer appia. Me emme harrasta sellaisia”, mies lupasi.

Comerin kollega Anna Sweet jatkoi, että firma kannustaa samaa politiikkaa yleisesti Steamissa. ”Aina kun puhumme kolmansien osapuolien kanssa, kannustamme heitä julkaisemaan pelinsä niin monelle alustalle kuin mahdollista. Me uskomme, että asiakkaita on kaikkialla ja pelikehittäjien kannattaa tietenkin julkaista pelinsä siellä, missä asiakkaita on. Olisi koko filosofiamme vastaista julkaista jotain vain SteamOS:lle tai SteamMachineille.”

Kun seuraavan kerran ihmettelet, miten Valvesta on tullut yksi pelaamisen suurimmista voimatekijöistä, tässä on vastaus.

Lähde: IGN

Lisää aiheesta

SteamOS on Valven ikioma käyttöjärjestelmä

Gaben rahakylvyssä? Komediauutiset ottavat kantaa SteamOS:ään 

Steam-konsolit ovat vihdoin totta – julkaisu 2014, onnekkaat saavat omansa jo tänä vuonna