Valve heittää DotA 2:n vauhdilla pelaajien saataville

23.09.2011 14:00 | Miikka Lehtonen

Valvella tehdään taas peliliikkeitä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan DotA 2:ta piti hieroa hartaasti ja urakalla, ennen kuin pelaajat pääsisivät siihen käsiksi. Nyt kävi kuitenkin niin, että peli on saanut yleisönsä sellaiseen huumaan, että Valve pisti pelin pikakiskoille ja julkaisee siitä pelattavan version mahdollisimman pian.

IceFrog, alunperin DotA-modin parissa nimensä luonut ja sittemmin DotA 2:n suunnitteluhommiin palkattu miekkonen, puhelee Valven blogissa pelinsä nykytilasta. Mies kertoo, että alkuperäisen suunnitelman mukaan DotA 2:n piti pysyä suljettujen ovien takana vielä pitkään. Seuraavan vuoden piti mennä pienilukuisen yleisön betassa, jonka aikana peliin oli tarkoitus lisäillä ominaisuuksia ja sankareita täydessä hiljaisuudessa. Mutta sitten tuli yllätys.

Sen jälkeen kun peli esiteltiin suurelle yleisölle Gamescomissa järjestetyssä miljoonan taalan turnauksessa, innostus on ollut valtaisaa ja pelaajat ovat repimässä kalsareitakin Valven päältä innossaan päästä käsiksi peliin. Ja niinpä…

”Saamamme palaute kertooa, että ihmiset haluavat vain päästä pelaamaan peliä, vaikka siitä puuttuu vielä kaikenlaista. Olemme myös nähneet, että betassa jo olevat ihmiset kuolaavat halusta päästä kertomaan muille pelin parissa koekmistaan hauskoista hetkistä. Ja niinpä päätimme, että alkuperäinen suunnitelmamme oli tyhmä.”

Tämä on aina hyvä merkki pelikehittäjissä. Pitää olla uskoa omaan tekemiseen, mutta myös rohkeutta muuttaa suunnitelmia, vaikka ne olisi lyöty miten kiveen.

”Tervetuloa uuteen suunnitelmaan: otamme DotA 2:n nykyisen version, jossa on The International -turnauksen sankarit, ja julkaisemme sen mahdollisimman pian.”

IceFrog muistuttaakin, että jos et ole vielä ilmoittautunut vapaaehtoiseksi testaajaksi, nyt olisi korkea aika tehdä niin, sillä beta voi pyörähtää käyntiin yllättävänkin pian.

Lähde: DotA 2 Blog

Ilmoittaudu betaan

Lue myös

”Konsoleista on tullut paskoja PC:itä”

El-Shaddai: Ascension of the Metatron (PS3, Xbox 360)

NHL 12 (PS3, Xbox 360)

Rage-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat