Uusimmat

Valve ja Xi3 tukkanuottasilla: onko Valve mukana projektissa vai ei?

13.03.2013 13:00 Miikka Lehtonen

Kuten Juho eilen uutisoi, ensimmäinen Valven tulevista Steam Box -konsoli-PC:istä julkistettiin äskettäin. Xi3 suunnittelee saavansa oman koneensa markkinoille jouluksi, mutta sitten alkoivat epäselvyydet. Onko Valve mukana projektissa vai ei?

Alkuperäiset tiedot kertoivat, että Xi3:n Piston ei tulisi olemaan mikään virallinen Steam Box, vaan ainoastaan pieneen pakettiin pakattu olohuone-PC, joka boottaa kivasti suoraan Steamin Big Picture -tilaan. Valve itse ilmoitti eilen, että he eivät ole projektissa sen kummemmin mukana, vaan Xi3 liikkuu omilla vesillään. ”Teimme hieman tutkimustyötä Xi3:n kanssa, mutta emme tällä hetkellä ole mitenkään mukana missään heidän projekteissaan”, Valven Doug Lombardi totesi.

Valvehan aikoo itse tiettävästi julkaista jossain välissä jonkinlaisen Linux-pohjaisen Steam Boxin, joten tonnin hintainen Windows-kone ei välttämättä sovi heidän suunnitelmiinsa. Xi3 taas yllättyi käänteestä, sillä he ilmeisesti kuvittelivat Valven olevan mukana.

Firman toimitusjohtaja hämmästeli pelisaiteille antamassaan lausunnossa Valven kommentteja ja totesi, että he kehittivät Pistonin Valven rahoituksen avulla ja heidän pyynnöstään. Mies kuitenkin muistutti, että oli Valve mukana tai ei, laite toimii silti: sen avulla pystyy pelaamaan Steam-pelejä helposti ja ongelmitta telkkarissaan.

Jännä nähdä, mitä tästäkin vielä tulee.

Lähde: PC Gamer

Lisää aiheesta

Steam-tietokone Piston myyntiin jouluksi

Käyttääkö Valven mysteerikonsoli Linuxia?

Muropaketin uusimmat