Valve muutti mielensä – Valorantiin hypännyt Elias ”Jamppi” Olkkonen saisi sittenkin pelata Counter-Strike: Global Offensivea ammattilaistasolla

16.04.2021 15:10 | Muropaketin toimitus

ENCEn riveissä aiemmin pelanneen Elias ”Jamppi” Olkkosen ura kärsi pahasti lapsuudessa tilille tulleesta VAC-merkinnästä, jonka vuoksi Jamppi ei voinut pelata Valven tukemissa turnauksissa. Enää VAC-merkintä ei haittaisi hiljattain Valorantiin vaihtanutta Jamppia.

Valven uusimman linjauksen mukaan huijauksesta kertova VAC-merkintä estää pelaajien osallistumisen Valven tukemiin turnauksiin enää viiden vuoden ajan. Koska Jampin VAC-merkinnästä on jo yli viisi vuotta, voisi pelaaja jatkossa pelata myös Valven sponsoroimissa turnauksissa. Aiemmin Jamppi haki vastaavaa päätöstä myös oikeusteitse, mutta yritys ei ottanut tuulta alleen.

Vielä ei tiedetä, aikooko Jamppi palata Counter-Striken pariin, vai pysyykö suomalaispelaaja Valorantin parissa pysyvästi. Jampin lisäksi päätöksestä hyötyy myös brasilialainen Vinicius ”vsm” Moreira, joka sai Jampin tavoin VAC-merkinnän nuoruudessaan, mutta jonka CS:GO-ura on nyt lähdössä nousukiitoon.