UUSIMMAT

Valve parantelee Steam-peliohjaintaan, mutta sehän tarkoittaa tietenkin lykkäyksiä

28.05.2014 17:30 | Miikka Lehtonen

Valven Steam Controller on aina vaikuttanut kiintoisalta, joskaan ei aivan ongelmattomalta peliohjaimelta. Firma on sen myötä kokeillut rohkeasti erilaisia juttuja ja jatkaa tällä linjalla. Mutta kokeileminen ei ole nopeaa. Siksi ohjain ei ehdikään kauppoihin tänä vuonna.

Alkujaan Valven Steam Machine -pelikoneiden kylkiäiseksi suunniteltu, mutta sittemmin myös ihan massamyyntiin aiottu Steam Controller on aina ollut kiintoisa ohjain. Siinähän ei ole esimerkiksi lainkaan analogiohjaimia, vaan pyöreät kosketuspinnat, jotka olevinaan ajavat samaa asiaa. Toimiikohan? Testanneet ovat sanoneet ristiriitaisia juttuja.

Ilmeisesti jotain tuunausta kuitenkin tapahtuu, sillä Valve ilmoitti eilen, että ohjainta jatkokehitellään sen verran innokkaasti, ettei se ehdi tänä vuonna kauppoihin.

”Käytämme nyt langatonta prototyyppiämme kunnon pelitestaukseen. Mukana on niin alan ammattilaisia, kivenkovia hardcore-pelaajia kuin kasuaalipelaajiakin. Saamme näin tonneittain hyvää palautetta, jonka ansiosta voimme tehdä ohjaimestamme paljon paremman. Toki meillä on myös kädet täynnä näiden parannusten kanssa, joten realistisesti uusi julkaisuajankohtamme on vuosi 2015, eikä tämä vuosi.”

Hyvä tietenkin, että tuunaavat. Hittojako sitä paskaa ohjainta julkaisemaan julkaisemisen ilosta?

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Steam Controller muuttui – kosketusnäyttö sai lähteä

Steam-julkistusten sarja täydentyi omalla ohjaimella

Kiinnostaako Steam Controller? – Katso esittelyvideo 

Keskustelu

mielestäni vasemmanpuolenen kosketuspinta pitäisi korvata analogitatilla, en näe mitään syytä kahdelle kosketuspinnalle.

Muropaketin uusimmat