UUSIMMAT

Valve: pelaajat ovat parhaita avustajiamme

11.07.2012 14:55 | Jukka O. Kauppinen

Valven bisnespomo Jason Holtman esiintyi äskettäin Britanniassa järjestetyssä pelialan ammattilaisten tapahtumassa. Holtman avasi esitelmässään muun muassa sitä, kuinka heidän oma yhteisönsä – pelaajat – auttaa Valvea vallan epätavallisin keinoin.

Holtman kertoi kuinka firma esimerkiksi julkisti Portal 2 -pelin julkaisemalla Portal 1:een päivityksen, joka toi peliin outoja radioviestejä ja piilotettuja vihjeitä. Pelaajayhteisö villiintyi tutkimaan ja analysoimaan pelidataa, yrittäen ottaa selvää jotta mitä ne oikein tarkoittavat.

”Ihmiset sekosivat täysin”, Holtman kuvailee ja kertoo, että Valven foorumien kävijämäärät pinkaisivat kattoon.

”Se oli tehokkaampaa kuin jos lähettäisimme lehdistötiedotteen Portal 2:sta tai ostaisimme Chrysler-talon seinän mainokseksi.”

Guerillamarkkinointi onnistui upeasti, sillä niin Dome kuin muutkin saitit seurasivat ihmisten pelisalapoliisityötä, raportoiden huhuista, paljastuksista ja rakentaen osaltaan hypeä, joka huipentui hiljalleen epäilyksiin ja lopulta varmuuteen siitä, että Portal 2:han tässä loppujen lopuksi on kyse.

”Emme olisi pystyneet toimimaan näin perinteisessä ylhäältä ohjatussa bisnesmallissa. Eivät perinteiset markkinoijat olisi pystyneet toimimaan näin. Me sen sijaan mietiskelimme ja kehittelimme ideoita, että mitä jos tehtäisiinkin Portaliin uusi loppu?”

Yhteisö on nykyään erittäin väkevästi mukana myös Team Fortress 2:ssa. Millä tavoin? Miten Valve korvaa 600 alihankkijaa pelaajille? Lue jutusta!

Lue juttu: GamesIndustry, How Valve’s community solves its biggest problems

Lisää aiheesta

Valve pisti fanit lujille: Portalin päivitys oli salapoliisitehtävä

Portal 2 varmistui – vain Xboxille ja pc:lle?

Portal 2 (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Spelunky aiheuttaa pakkopelireaktioita – lue arvostelu

Suomalaispeli muistuttaa Counter-Strikeä, melkein liikaakin

The Secret World: toinen viikko ja maailman huonoin tankki

Tässä se on, 3DS XL

Keskustelu

@3
Et voi olla tosissas.. Ilmeisesti olet sivari, koska kukaan muu ei pysty kyllä näkemään mitään samaa sisseissä ja hipeissä.

@2
jutussa mainittu guerillamarkkinointi kuulostaa paljon hienommalta nimeltä kuin sissimarkkinointi, sissimarkkinoinnista tulee lähinnä mieleen hipit ja vihreät

Jutussa mainittu ”guerillamarkkinointi” on suomeksi ihan sissimarkkinointia.

Muropaketin uusimmat