Uusimmat

Valve väittää: piratismi ei ole hinnasta kiinni

26.10.2011 13:00 Jukka O. Kauppinen

Piratismista puhuminen on yleensä varma tapa aiheuttaa kaaosta ja väittelyjä, mutta Valven Game Newell puhuu taas kerran vahvaa asiaa. Newell näet ynnäili, että ei piratismi riipu niinkään hinnasta kuin palvelukokemuksesta.

”Helpoin tapa pysäyttää piratismi ei ole kopiosuojausten käyttäminen, vaan se, että asiakkaille tarjotaan parempi palvelukokemus kuin mitä he saavat piraateilta.”

Asiakaspalvelua. Asiaa.

”Vaikkapa Venäjä. Joidenkin mielestä Venäjän markkinoille meneminen on oikotie tuhoon. Hehän warettavat kaiken! Mutta meillepä Venäjä on heti Saksan jälkeen kaikkein suurin markkina-alueemme Euroopassa.”

Ja tätä olemme täällä (e)Domessakin monet kerrat alleviivanneet. Tarjoilkaa hyvää asiakaspalvelua ja toimivia palveluja, joiden kanssa ei tarvitse tapella ja vääntää kättä. Kuten e-kirjojen julkaisijat.

Eipä Lehtonenkaan syyttä suotta ärtynyt taannoin: Kun laittomuus on helpompaa (toimituksen blogista).

Steamin ja Spotifyn  kaltaiset helppokäyttöiset palvelut ovat parhaita mahdollisia esimerkkejä siitä, miten kuluttajille kannattaa tarjota laillisia vaihtoehtoja. Muutoin torrentit laulavat ja peleihin asennellaan nocdkräkkejä.

Lähde: MCV, Valve: Piracy is not a pricing issue

Lue myös

Assassin’s Creed Revelations -ensikosketus osa 2 – Ezion matkan päätepiste

Battlefield 3 päivittyy, vaatii uuden Originin

Modern Warfare 3 antaa Battlefield 3:lle ympäri korvia

Uncharted 3: Drake’s Deception (PS3)