UUSIMMAT

Valven Left 4 Dead –räiskintä muuttui Japanissa kolikkopeliksi

17.12.2014 20:30 | Jukka O. Kauppinen

Japanilaiset ne keksivät vaikka mitä. Kuten tämmöisen: otetaanpa Valven todella loistava räiskintäpeli ja tehdään siitä japanilainen pelihallipeli. Kolikkopeli. Japaninkielisenä.

Oiva idea. Noin oiva, että tämä olisi hauska nähdä itsekin. Mutta eipä taida olla tulossa. Peli on nimeltään Left 4 Dead: Survivors ja se syntyi Valven ja Square Enixin yhteistyönä. Peli on täysin lokalisoitu japanilaisille pelaajille, aina päähenkilöitä myöten – mukana on tietenkin myös klassinen japanilainen koulutyttö. Kuinkas muuten.

Japanissa tällä hetkellä majaileva Antti Vainionpää bongasi pelin eräästä halihallista ja lähettääkin meille sekä kuvia että kiinnostavaa reportaasia tutun pelin erikoisesta versiosta.

Antti kertoo, että pelissä oli tarjolla kaksi PC:ltä tuttua kampanjaa: Dark Carnival ja Dead Center. Erot PC-version ja kolikkopelin välillä olivat niin pieniä, ettei niitä äkkinäisen kohtaamisen yhteydessä edes huomannut.

Pelejä oli neljä vierekkäin ja niillä pystyi pelaamaan co-oppina joko lokaalisti tai internet-yhteyden kautta.

”Tähtäämiseen käytettiin tavallista Razerin pelihiirtä ja liikkumiseen kapulaa, joka muistutti etäisesti Razerin Hydra-ohjainta.”

”En osaa kummoisesti japania, joten en pystynyt sisäistämään kaikkia menun asioita, mutta pelissä sai expaa, jolla sai unlockattua joitain asioita. Tosin jäi hämärän peittoon, että mitä ne olivat.”

”PC-versioon verrattuna suurimpia eroavaisuuksia olivat valikot, sankarit ja alku-intro”, Antti kertoo sieltä kaukaa.

Kiitos, Antti. Mielenkiintoista!

Lisää aiheesta

Ei syyttä Left 4 Deadin jälkeläinen – Evolvessa jahdataan hirviöitä viidakkoplaneetalla 

Huhupartio: Half-Life 3 ja Left 4 Dead 3 elävät edelleen 

Left 4 Dead (PC) 

Left 4 Dead 2 (PC, Xbox 360)