Valven ”uuden sukupolven pelikone” onkin VR-kypärä?

10.09.2012 10:04 Miikka Lehtonen

Netissä on huhuiltu jo kuukausien ajan siitä, että peleistään ja Steam-verkkopalvelustaan tunnettu Valve olisi siirtymässä myös laitteistomarkkinoille. Oma paketti-PC? Konsoli? Jotain ihan muuta? Jotain on ollut tulossa, se on ollut selvä, mutta mitä? Nyt näyttää siltä, että vastaus on todella aika erikoinen: päälle puettava tietokone.

”Päälle puettava tietokone” kuulostaa aika rempseältä termiltä, jonka taakse piiloutuu hieman vanhempi ja tutumpi kokonaisuus: VR-lasit. Keinotodellisuuslasithan olivat 90-luvulla suuri juttu, mutta tuolloin teknologia ei ollut vielä sillä tasolla, että vehkeillä olisi oikeasti tehnyt muuta kuin katsellut nykiviä ja pätkiviä 20 polygonin pterodaktyleitä.

Nyt salaisuuksien verho alkaa raottua, mutta sen takaa ei sinänsä paljastu vastauksia, vaan lisää kysymyksiä. Tiesimme jo aiemmin, että muun muassa Domestakin tuttu Jeri Ellsworth työsti Valvella ”pelaamisen uutta sukupolvea”, mutta meillä ei ollut hajuakaan siitä, mitä tämä käytännössä tarkoitti. Eikä rehellisesti sanoen ole vieläkään, vaikka New York Times julkaisikin viikonloppuna artikkelin, jossa puhutaan Valven VR-laseista.

Koska kyse on Valvesta, tuloksena ei taatusti ole mikään aivan tavallinen setti VR-laseja, vaan jotain laajempaa ja erikoisempaa. Mutta mitä? Sen kun tietäisi. Juttu vihjailee, puhuu tulevasta ja visioi, mutta ei vielä suoraan selitä, mitä ihmettä Valvella tapahtuu. Näyttäisi kuitenkin siltä, että kyse ei välttämättä ole niinkään PC:hen kytkettävistä laseista, vaan enemmänkin PC:stä, jotka on rakennettu virtuaalilasien muotoon. Eli todellakin päälle puettavasta tietokoneesta. Aika huisi ajatus.

Kannattaakin lukaista läpi, sillä ajatus siitä, että PC-pelaamisen suurin nimi on heittämässä huomattavat lihaksensa keinotodellisuuden taakse on aika houkuttava. Jutun perusteella firma uskoo, että VR-laseilla pelaaminen voi olla todellisuutta jo kolmen vuoden kuluttua, enkä välttämättä väittäisi vastaan. Valven juttu, mikä ikinä se onkaan, sekä toisaalla kehitteillä oleva Oculus Rift ovat jo nyt uskottavia pelinavauksia, eivätkä varmasti lajinsa viimeisiä.

Lähde: Times

Lisää aiheesta

Valve kiistää huhut konsolista

Valven konsolihuhut vahvistuivat taas

Lue myös

Remember Me – ensikosketuksessa kyberpunkin seuraava sukupolvi

Perjantaikevennys: Legend of Grimrockin kenttäeditorilla voi tehdä dubstepiä

The Pirate Bay ryhtyi markkinoimaan pelejä