Vampyyrinmetsästäjän päiväkirjat: matkaa Victor Vranin seurassa (arvostelu)

17.09.2015 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Julius Jämsén veti päälleen hampaankestävät nahkahousut ja liittyi vampyyrimetsästäjä Victor Vranin poppooseen. Ja kyllä kelpasi mätkiä vihtahousuverenimijöitä ja muita petoja!

Victorin seikkailut tarkoittavat pelaajalle lintuperspektiivistä kuvattua toimintaroolipeliä, jonka toiminta perustuu asekohtaisiin perus- ja erikoishyökkäyksiin ja roolipelielementit kertyvän kokemuksen kautta saavutettaviin tasoihin ja vihollisten lojumaan jättämiin aarteisiin, aseisiin ja kultaan. Kellot saattavat taas soida, ja ovat soidessaan oikeassa, sillä peruselementit ovat perusvarmoja ja muualta tuttuja valintoja.

Zagoravian kuningaskunta on laaja ja avoin maasto. Kartta jakaantuu alueisiin ja alueet kytkeytyvät toisiinsa muodostaen verkoston. Kartan päästä päähän on mahdollista kulkea jalan, mutta tämä on harvoin tarpeellista, sillä keskuspaikkana toimivasta linnasta voi hypätä löytämilleen alueille.

Jokaisella alueella on viisi omaa haastettaan, jotka ovat välillä ”tapa 100 zombia kahdessa minuutissa” ja ”löydä mystinen sivuvastus”. Uudelleenpeluuarvo pohjautuu vahvasti näihin ja lopputekstien pyörittyä tehtäviä annetaan vielä toinen mokoma, eli niitä on yhteensä päälle neljäsataa. Nämä voi kuitenkin halutessaan jättää huomioimatta, mikäli ei tavoittele sata prosenttista suoritusta. Haasteiden palkinnot ovat usein vain satunnainen ase, kultaa tai kokemuspisteitä, joista jälkimmäisiä kertyy tarpeeksi pelin aikana sen suuremmin grindaamattakin.

Lue koko arvostelu: Victor Vran (PC)

victor_vran_arv_0uut2

Lisää aiheesta

Card Hunter (Mac, PC)

King’s Quest – Chapter 1: A Knight to Remember (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Pillars of Eternity: White March Part 1 DLC (Linux, Mac, PC)

Sproggiwood (Android, iOS, Mac, PC)

Steins Gate (PS3, PS Vita)

Until Dawn (PS4)