UUSIMMAT

Vanguard-kehitystiimille kenkää

15.05.2007 18:32 | Miikka Lehtonen

Iso luuta on lakaissut Sigilillä. Vanguard-massiivimoninpeliä kehittänyt firma on irtisanonut lähteistä riippuen joko kaikki tai suurimman osan työntekijöistään. Pelin kohtalosta ei ole vielä tietoa.

Sonyn julkaisema Vanguard on ollut vastatuulessa lähes koko olemassaolonsa ajan. Peli muutti radikaalisti suuntaansa hardcore-pelistä World of Warcraft-kopion suuntaan ja julkaistiin lopulta täysin keskeneräisenä. Syy oli kaikessa katkeruudessaan kehitysvarojen loppuminen.

Tämä näkyi, sillä peli oli julkaisuhetkellä miltei epäpelattava, eikä se Sigilin ponnisteluista huolimatta ole vielä tähän päivään mennessä päässyt lähellekään potentiaaliaan. Pelin tilanne alkoi muodostua sietämättömäksi, kun Lord of the Rings Online onnistui kaappaamaan itselleen pinon pelaajia ja osoittautui odotettua paremmaksi peliksi.

Ja nyt siis firmassa on heiluteltu kirvestä. F13.net-peliblogi tietää kertoa, että Sigilin johtoporras oli kutsunut firman koko henkilökunnan palaveriin parkkipaikalle viime yönä Suomen aikaa. Viesti oli se, mikä se tällaisissa palavereissa yleensä on: siivotkaa pöytänne, hommat olivat tässä. Potkut tulivat tuskin kenellekään yllätyksenä, sillä vähäisen pelaajayleisön saavuttanut Vanguard on ollut taloudellisissa ongelmissa alusta saakka.

Vielä ei ole varmaa tietoa, lensikö firmasta pihalle viimeinenkin ukko, saati sitten, miten itse Vanguardille käy. Samaan syssyyn Sigilin huhumyllystä on alkanut kantautua rumia huhuja, joiden mukaan Sigilin pomo ja pelin pääsuunnittelija Brad McQuaid ei olisi esimerkiksi käynyt edes toimistolla kuukausiin. Ikävää, jos totta.

Joka tapauksessa pelin harvalukuisen pelaajajoukon kannattaa luultavasti suunnata hiljalleen katseensa kohti muita pelejä. Pelin julkaissut Sony järjestää tänään tiedoitustilaisuuden pelin tulevaisuudesta. Siirtyykö peli Sonyn hellään huomaan vai bittiavaruuteen? Aika näyttää.

Päivitys 16.5.2007:

Sony Online Entertainment on ilmoittanut ostaneensa kaikki peliin liittyvät materiaalit ja palkanneensa puolet alkuperäisestä kehitystiimistä jatkamaan pelin ylläpitoa. Vanguard siis elää, ainakin toistaiseksi.

Lue myös:

Vanguard: Saga of Heroes tarkemmassa syynäyksessä

Jäätkö kaipaamaan Vanguardia?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

SWG Pilattiin niillä helvetin jedeillä… ja vanguard pilattiin huonolla tasapainottoisuudella……

Harmi että lotrin ja WoW:n tapaset nössö mmorpg:t ovat pilanneet kaikki pikkukersat tyylillä ”mulle kaikki heti”. Jos viittisivät yhtään syventyä kyseiseen peliin niin huomaisivat, että pinnan alla sykkii ainakin tässä kehitysvaiheessa erittäin potentiaalinen mmorpg… Mutta ei. Levelaus 60 asti pitää tapahtua minimissään kahdessa kuukaudessa. Kaikki kamat voi saada päivässä, instansseissa voi hakata samoja mörköjä ja saada kaikki kamat vaikka samana päivänä jos yhtään viitsii siirtää kättä hiirelle ja näppäimistölle.

Ennen oltiin vaan kiitollisia että oli Everquest ja UO. Nykyään kaikki MMO:t on samanlaisia toisistaan imeviä instanssipohjaisia pullamössö karkeloita joissa maailma vaihtelee, ja matkustaminen on niin pirun helppoa.

Vanguardissa sentään on oma iso maailma, ei instansseja, mountin saa heti, mutta matkustus ei ole siltikään nopeata. Entä sitten? Vieläkin löytyy paikkoja missä kukaan ei ole käynyt, ja maailmasta löytyy kokoajan jotain uutta. Oikein harmittaa ettei Vanguardi saanut tarpeeki ansaittua yleisöä ja toisaalta taas ei. Saapahan olla rauhassa ja pelata, ilman että joka 12v räkänokka inisee isin luottokortilla gruupissa kun ei miekka kolahtanut oikeeseen osotteeseen.

Vanguard siis todellakin siirtyi kaikkine ”asseteineen” Sonyn omistukseen ja pelin kehitys jatkuu noin puolikkaalla entisestä tiimistä.

Nyt sitten jännäkakka housussa odottamaan, tekeekö Sony Vanguardille Everquest II:t vai Star Wars Galaxyt…

Sony Online Entertainment (SOE) is a game development and game publishing division of Sony that is best known for creating massively multiplayer online games, including EverQuest, EverQuest II, PlanetSide, and Star Wars Galaxies

http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Online_Entertainment

n April 1998, Sony Online Entertainment (SOE) was formed by merging parts of Sony Online Ventures with Sony Pictures Entertainment’. Within a matter of months after this change, Sony Interactive Studios America was renamed 989 Studios.

Towards the end of 1998, 989 Studios shifted its strategy to making PlayStation console games only. The company’s computer game/online development branch spun off, initially calling itself RedEye Interactive and then soon after Verant Interactive.

Ja

SOE acquired Verant in June 2000

SWO oli Verantin tekemä peli, mutta niin olivat myös Everquestit. Sony hoiti kaikkien julkaisun. En tosin muista tähän hätään oliko/onko Verant Sonyn omistuksessa.

Haluaako joku ostaa avaamattoman Vanguard paketin? Mukaan avaamaton Betapaketti myös. 20 euroo.

Star Wars Online ei ymmärtääkseni alunperin ollut Sonyn alaisuudessa ja alamäki alkoikin heti kun Sony otti ohjat käsiinsä ;p

Onhan Sonyn MMO-pelien tallissa myös EverQuest I/II ja sellainen megamenestys kuin Star Wars Online.

Sony julkaisijana? No ei ihme että meni maihin. Sillä on lähiaikoina ollut käänteinen midaksen kosketus.

Muropaketin uusimmat