Vanguard-kehitystiimille kenkää

15.05.2007 18:32 | Miikka Lehtonen

Iso luuta on lakaissut Sigilillä. Vanguard-massiivimoninpeliä kehittänyt firma on irtisanonut lähteistä riippuen joko kaikki tai suurimman osan työntekijöistään. Pelin kohtalosta ei ole vielä tietoa.

Sonyn julkaisema Vanguard on ollut vastatuulessa lähes koko olemassaolonsa ajan. Peli muutti radikaalisti suuntaansa hardcore-pelistä World of Warcraft-kopion suuntaan ja julkaistiin lopulta täysin keskeneräisenä. Syy oli kaikessa katkeruudessaan kehitysvarojen loppuminen.

Tämä näkyi, sillä peli oli julkaisuhetkellä miltei epäpelattava, eikä se Sigilin ponnisteluista huolimatta ole vielä tähän päivään mennessä päässyt lähellekään potentiaaliaan. Pelin tilanne alkoi muodostua sietämättömäksi, kun Lord of the Rings Online onnistui kaappaamaan itselleen pinon pelaajia ja osoittautui odotettua paremmaksi peliksi.

Ja nyt siis firmassa on heiluteltu kirvestä. F13.net-peliblogi tietää kertoa, että Sigilin johtoporras oli kutsunut firman koko henkilökunnan palaveriin parkkipaikalle viime yönä Suomen aikaa. Viesti oli se, mikä se tällaisissa palavereissa yleensä on: siivotkaa pöytänne, hommat olivat tässä. Potkut tulivat tuskin kenellekään yllätyksenä, sillä vähäisen pelaajayleisön saavuttanut Vanguard on ollut taloudellisissa ongelmissa alusta saakka.

Vielä ei ole varmaa tietoa, lensikö firmasta pihalle viimeinenkin ukko, saati sitten, miten itse Vanguardille käy. Samaan syssyyn Sigilin huhumyllystä on alkanut kantautua rumia huhuja, joiden mukaan Sigilin pomo ja pelin pääsuunnittelija Brad McQuaid ei olisi esimerkiksi käynyt edes toimistolla kuukausiin. Ikävää, jos totta.

Joka tapauksessa pelin harvalukuisen pelaajajoukon kannattaa luultavasti suunnata hiljalleen katseensa kohti muita pelejä. Pelin julkaissut Sony järjestää tänään tiedoitustilaisuuden pelin tulevaisuudesta. Siirtyykö peli Sonyn hellään huomaan vai bittiavaruuteen? Aika näyttää.

Päivitys 16.5.2007:

Sony Online Entertainment on ilmoittanut ostaneensa kaikki peliin liittyvät materiaalit ja palkanneensa puolet alkuperäisestä kehitystiimistä jatkamaan pelin ylläpitoa. Vanguard siis elää, ainakin toistaiseksi.

Lue myös:

Vanguard: Saga of Heroes tarkemmassa syynäyksessä

Jäätkö kaipaamaan Vanguardia?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Jään, pelissä oli potentiaalia.
0%
En jää, parempi näin.
0%
En jää, sillä peli ei ole kuollut, tästä noustaan vielä!
0%
Van-mikä?
0%

Siirry takaisin kyselyyn